In articol:
UPDATE: Transportul de vaccin AstraZeneca a ajuns sâmbătă, în România, urmând ca cele 81.600 de doze să fie duse la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).
„Câteva informaţii despre AstraZeneca care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie, pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine (duminică- n.r.)
Prim-ministrul a adăugat că din martie va fi accelerat procesul de vaccinare şi România va trece de 50.000 de vaccinări pe zi, iar din aceeaşi lună ţinta va fi de 100.000 de vaccinări, zilnic.
Citeste si: Va cumpăra România vaccinul rusesc Sputnik? Răspunsul dat de premierul Florin Cîţu
Anunţul făcut de Comitetul de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19
De asemenea, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că 81.600 doze de vaccin AstraZeneca ajung duminică dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național, a adăugat sursa citată.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
„Vaccinul AstraZeneca ajunge în România. 81.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, mâine dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, a transmis CNCAV sâmbătă, într-un comunicat de presă.
Citeste si: Câte persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore?
Sursa menţionată a adăugat că, „urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”.
Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.
Citeste si: Un număr de 39.300 de doze de vaccin de la Moderna se distribuie vineri în ţară
Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.