Oficialii Pfizer au mărturisit de ce vaccinul a ajuns cu mașina din Polonia în România. „Logistica de distribuție de la producător și până în fiecare țară este asigurată de compania producătoare. Ea nu cade în sarcina autorităților din România", a declarat Gheorghiță.

„În urma unei analize laborioase, aceasta a fost considerată cea mai sigură metodă", a declarat Gabriel Vina, director programe Pfizer România.

Acesta a precizat că Pfizer va asigura logistica de transport a vaccinurilor până în centrele regionale de depozitare.

Citeste si: Joe Biden a fost vaccinat împotriva COVID-19!

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre prima persoană care va fi vaccinată duminică

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin la Instititul Cantacuzino, că prima persoană va fi vaccinată duminică. Imunizarea va avea loc la Institutul "Matei Balș". Medicul afirmă că îl interesează în egală măsură și a doua persoană care se vaccinează, și a treia persoană, și a mia persoană care urmează să se vaccineze, atât din rândul personalului medical, cât și din rândul celorlalte categorii de persoane.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Vlad Voiculescu, despre vaccinarea anti-COVID: Prioritar este personalul medical, ”nu politicienii, nu oricine altcineva"

vaccinul coronavirus adus cu mașina în țară
De duminică începe vaccinarea românilor împotriva coronavirus.[Sursa foto: google]

„Sunt extrem de bucuros că astăzi vaccinul a ajuns în siguranță în Institutul de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino care este denumit centru regional de stocare.

Reamintesc că Institutul Cantacuzino, prin centrul național de stocare, a primit toate autorizațiile și avizele necesare de la Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România, este singurul centru care are capacitatea de stocare la minus 80 de grade în momentul de față, la care se adaugă celelalte șase centre regionale de stocare. Efortul logisitic și organizatoric a fost unul fără precedent, iar eu, în calitate de coordonator al campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, mă preocup de organizarea și de continuarea derulării activităților logistice", a declarat Valeriu Gheorghiță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si