Datele arată că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar proveni din oraşul amazonian Manaus, a spus sursa.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson ar putea fi aprobat în UE pe 11 martie

Persoana nu a spus care este eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variatei respective. Rezultatele complete ale studiului ar trebui să fiee publicate în curând, posibil în martie.

Datele preliminare au indicat că vaccinul realizat de AstraZeneca are o eficacitate mai scăzută împotriva vriantei sud-africane a noului coronavirus, care este similară cu P1. În consecinţă, Africa de Sud a oprit utilizarea vaccinului în ţară.

Vaccinul care nu-i face față variantei braziliene COVID-19

Informaţia survine în timp ce un studiu de mică amploare a sugerat că vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac ar putea să nu fie eficace împotriva variantei braziliene.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson?

vaccinul covid 19 astra zeneca
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Reprezentanţii AstraZeneca şi ai Universităţii Oxford nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei, iar miercuri a consemnat un nivel record de 1910 decese provocate de Covid-19.

Citeste si: Trei țări îşi unesc forţele pentru producerea unor vaccinuri pentru mutaţiile COVID-19

Epidemiologii consideră că varianta P1 contribuie la creşterea numărului de cazuri de infectare şi de decese şi există o îngrijorare în comunitatea ştiinţifică referitoare la rezistenţa variantei la vaccinuri.

Citeste si: Ce pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19! Care pot fi efectele?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si