O precizare suplimentară făcută de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este aceea că beneficiile depăşesc riscurile şi susţine vaccinarea cu serul Johnson&Johnson în Uniunea Europeană.
Experții de la agenția care reglementează medicamentel din spațiul UE au spus că în prospectul vaccinului COVID-19 al Johnson & Johnson ar trebui adăugat un avertisment cu privire la formarea de cheaguri de sânge, ca efecte adverse rare.
Agenția a precizat,
într-un comunicat de presă, că aceste afecțiuni rare ale sângelui ar trebui considerate drept „efecte secundare foarte rare ale vaccinului”.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Cum explică Valeriu Gheorghiță infectarea cu COVID a lui Alexandru Arșinel după vaccinarea cu Pfizer
Care sunt riscurile legate de vaccinul Johnson & Johnson
Femeile sub 60 de ani, cele mai expuse la tromboze? EMA a precizat că toate cazurile de acest fel- 8 cazuri au fost semnalate în SUA- au survenit la adulţi cu vârste sub 60 de ani, majoritatea femei, în primele trei săptămâni după vaccinare.
Agenţia europeană precizează de asemenea că cele mai multe tromboze s-au format în creier şi abdomen, la fel ca în cazul vaccinului AstraZeneca, dar concluzia sa este că beneficiile vaccinării cu serul Johnson & Johnson depăşesc riscurile.
Citeste si: SUA examinează noi cazuri de reacții adverse grave la persoanele vaccinate cu serul Johnson&Johnson
SUA cercetează cazurile de efecte adverse grave de la vaccinul Johnson & Johnson
Autorităţile sanitare din SUA au cerut săptămâna trecută suspendarea temporară a imunizării persoanelor cu vaccinul anti-COVID J&J, din cauza unor date privind unele reacții adverse grave, cum ar fi formarea unor cheaguri de sânge la nivel cerebral, afectând şase femei cu vârste de sub 50 de ani, dintre aproximativ 7 milioane de persoane care
s-au vaccinat cu vaccinul Janssen.
”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a precizat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă de săptămâna trecută.
Specialiștii în sănătate publică afirmă că se va relua vaccinarea cu acest vaccin, doar dacă medicii vor primi recomandări ecxacte în privința tratării cheagurilor de sânge, fiind un efect secundar grav al vaccinului Janssen.