Propagandiștii de la Kremlin au postat pe rețelele sociale imagini cu văduve ale soldaților morți din republicile separatiste cărora li s-au dat haine de blană drept "compensație" pentru pierderea soților lor.

După cum se vede în videoclipul de mai jos, rusoaicele par să fie bucuroase de cadoul primit:

Unii comentatorii de pe rețeaua Telegram au presupus că aceste „cadouri generoase” au fost probabil furate din zonele ucrainene ocupate temporar, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri.

Citește și: Naționalistul rus care a prezentat pe scenă un craniu de ucrainean a pățit ceva oribil. "A fost karma"

Presa rusă spune, însă, că hainele de blană au fost donate de un om de afaceri din Moscova. Cel puțin 21 de soții de soldați ruși uciși pe front au venit să-și primească cadoul de la guvern.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Văduvele rusoaice, plătite cu haine de blană și pește înghețat?

"Judecând după videoclip, femeile par fericite. Chiar au rămas fără mașini Lada, așa că au început să împartă haine de blană?", se întreabă jurnaliștii de la Nexta TV.

Citește și: Alina Kabaeva, amanta lui Putin, mesaj controversat despre războiul din Ucraina

Oricât de modestă și jignitoare ar părea această „compensație” pentru moartea oamenilor dragi, soți și tați, unii oameni din districtele îndepărtate ale Rusiei sunt chiar mai puțin norocoși, potrivit Mirror.co.uk.

Văduvele de război au primit pește înghețat pe insula Sahalin, în Orientul îndepărtat al Rusiei, ca o compensație pentru soldații mobilizați eliminați de apărarea Ucrainei.

În Tuva, în sudul Siberiei, unde s-a născut actualul ministru al Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, carcase de oi şi chiar lemn de foc sunt date drept compensaţie pentru rudele ucise în războiul din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si