Close sidebar
Close sidebar

Anunțul ANM - un val de aer polar lovește țara. Cum va fi vremea în România

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Veștile nu sunt tocmai bune, mai ales că urmează un val de aer polar ce va lovi țara. Temperaturile vor scade drastic în termometre.

Georgiana Balaban,

Cum va fi vremea în următoarea perioadă. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Veștile rele ale zilei vin din partea Administrației Naționale de Meteorologie. Un aer polar vine spre țara noastră. În următoarea perioadă va fi ger, dar și ninsori abundente. Specialiștii au estimat că vom avea parte de o iarnă dificilă.

În România va urma o perioadă cu temperaturi de îngheț, dar și ninsori. Vremea se strică, în cea mai mare parte a țării. Cea mai scăzută temperatură de la noi din țară s-a îregistrat la Miercurea-Ciuc. În noaptea de sâmbătă spre duminică, termometrele au arătat o temperatură de minus 11,6 grade Celsius, acolo, fiind cea mai scăzută din țară, în zonele locuite.

Marius Bratu, de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, a declarat că şi în celelalte localităţi ale judeţului s-au consemnat valori coborâte de temperatură – minus 10,7 grade la Joseni, minus 9,8 la Topliţa şi minus 8,4 la Odorheiu Secuiesc.

La staţia de munte Bucin, minima înregistrată în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost de minus 10,8 grade Celsius.

Citeste si: Avertizare meteo de ultimă oră! Încep ninsorile și lapovița

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Solstițiu de iarnă 2020: Superstiţii pentru cea mai scurtă zi din an

Meteorologul de serviciu, Marius Bratu, a menționat pentru Agerpress că valorile înregistrate se situează sub media multianuală şi caracterizează o vreme rece.

Temperaturile au fost determinate de o masă de aer de origine polară care a pătruns în zonă în cursul zilei de sâmbătă şi în timpul nopţii.

Masă de aer polar, în România. Frigul se instaurează în toate zonele

„E o masă de aer de origine polară, care a pătruns în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) şi în noaptea care a trecut, acum se cantonează pe văi, pe depresiuni şi cum nu e circulaţie intensă, nu e vânt şi suntem într-un câmp de presiune ridicată, va staţiona.

Mai avem şi strat de zăpadă, chiar dacă superficial, ceea ce face ca valorile termice să rămână coborâte”, a arătat meteorologul Marius Bratu.

În alte județe din țară a fost prezentă bruma, și ceața cu depunere de chiciură. Specialiștii ANM afirmă că aceste grade scăzute sunt normale pentru judeţul Harghita, unde iernile sunt lungi şi geroase. Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, s-a înregistrat în 27 noiembrie 1993, la Joseni, unde termometrele au arătat minus 28,3 grade Celsius.

Specialiștii anunță o iarnă grea în acest an. [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Tot meteorologii ne-au atenționat că vom avea parte de o iarnă grea. Gerul și zăpada vor fi la ordinea zilei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI