Spania și Franța sunt afectate de un val de căldură extremă, temperaturile atingând valori maxime care în mod normal nu se înregistrează decât în iulie sau august, iar experții avertizează că valurile de căldură din timpul verii se produc mai devreme și mai des.

Temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă

Meteorologul de stat francez, Météo France, a declarat că temperaturile au depășit deja 35 de grade Celsius în apropierea Mediteranei și că vor crește și mai mult de la mijlocul săptămânii, pe măsură ce masa de aer cald se deplasează spre nord, cu părți

din sud-vest și din valea Rhone atingând 39 de grade Celsius.

„Situația meteorologică este următoarea: aer foarte cald s-a acumulat deja deasupra Spaniei, iar apariția treptată a unei zone de presiune joasă în apropierea Peninsulei Iberice va trimite acest aer foarte cald în partea de sud a Franței. Prin urmare, de mîine ne așteptăm la temperaturi foarte ridicate, în sud-vest, oscilînd între 35-36 de grade, cele mai călduroase zile fiind joi, vineri și sâmbătă", a declarat Frédéric Nathan, meteorolog din cadrul Météo-France.

Citeste si: Se strică vremea din nou. HARTA ploilor și vijeliilor anunțate de ANM

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Galois a spus că astfel de evenimente au avut loc „foarte rar” în luna iunie și atunci doar la sfârșitul lunii.

43 de grade Celsius au fost înregistrate în Spania

Cele 32 de provincii ale Spaniei se pregătesc pentru temperaturi extreme. Potrivit serviciului meteorologic de stat, continentul regatului și Insulele Baleare vor rămîne sub puterea arșiței cel puțin până joi. Potrivit prognozelor, cinci din cele unsprezece regiuni cu risc vor fi cele mai afectate, pe alocuri termometrul urcând la 43 de grade Celsius. 

În Sevilla, s-au înregistrat la orele amiezii 43 de grade, o temperatura neobișnuită pentru luna iunie. Spaniolii au făcut față cu greu valului de căldură africană.

Citeste si: Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe din țară

A crescut și nivelul de alertă pentru incendii și sunt interzise grătarele în aer liber sau aruncarea mucurilor de țigară pe jos.

Citeste si: Cod galben de vreme rea în 28 de județe. Unde lovesc vijeliile- HARTA

Spania a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie, 47,4C, în august anul trecut, în orașul Montoro din Andaluzia.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si