Marți, România a atins un nou r ecord absolut al deceselor asociate COVID-19, cu aproape 600 de victime înregistrate în ultimele 24 de ore. În secțiile ATI din țară, sunt 1.876 de pacienți cu coronavirus, dintre care 32 sunt copii.  

Citeste si: Focar de infecție COVID-19 la Mânăstirea Dălhăuţi: Mai multe măicuțe sunt infectate cu noul coronavirus

Valeriu Gheorghiță a explicat că  evoluția numărului de cazuri ajunse la ATI și cea a deceselor au o întârziere de două săptămâni față de numărul de infectări noi.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 2 noiembrie. Un nou record sumbru de decese COVID. Doi tineri, printre victime

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Valeriu Gheorghiță a subliniat că „există o diferență uriașă între decesele pe care noi le înregistrăm și țările care au o rată de acoperire vaccinală mare”.

„Majoritatea acestor decese erau prevenibile"

Potrivit lui Gheorghiță, edia deceselor în ultimele 7 zile este de peste 50 de ori mai mare decât în Danemarca și de 68 de ori mai mare decât în Portugalia, țară care are aproape 90% rată de acoperire vaccinală, a subliniat Gheorghiță.

„Majoritatea acestor decese erau decese prevenibile. În zilele acestea dispare aproape o generație de bunici din cauza faptului că rata de vaccinare e mult prea redusă la această grupă de vârstă”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit G4Media, rata de acoperire vaccinală din populația totală a României a ajuns la 36,5%.

Citeste si: Direcția de Sănătate Publică București anunță noi reguli pentru testarea la domiciliu

Câți români au murit în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 48.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 01.11.2021 (10:00) – 02.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 591 de decese (279 bărbați și 312 femei), din care 5 anterioare intervalului de referință.

Din totalul de 591 de pacienți decedați, 541 erau nevaccinați și 50 vaccinați. Cei 50 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

Citeste si: Alți șase pacienți români cu COVID-19, în stare gravă, vor fi transferați în Germania

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dintre cele 591 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 1 la categoria de vârstă 20-29 ani, 6 la categoria de vârstă 30-39 ani, 19 la categoria de vârstă 40-49 ani, 60 la categoria de vârstă 50-59 ani, 162 la categoria de vârstă 60-69 ani, 187 la categoria de vârstă 70-79 ani și 155 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Citeste si: Peste 5 milioane de oameni au murit din cauza coronavirusului la nivel mondial

Câți români s-au vaccinat în ultima lună 

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a mai declarat marţi că aproape 70% dintre cei vaccinaţi în ultima lună sunt persoane active, cu vârstă sub 60 de ani, precizând că în perioada 4- 31 octombrie au fost înregistrate peste 1,4 milioane de persoane noi care s-au prezentat la vaccinare.

"În ultimele 4 săptămâni am avut o creştere progresivă a adresabilităţii persoanelor la centrele de vaccinare. Practic, din 4 octombrie până pe 31 octombrie au fost peste 1,4 milioane de persoane vaccinate(...), persoane noi care s-au prezentat la vaccinare. În ultima săptămână au fost peste 575.000 de persoane vaccinate, număr de persoane noi, faţă de săptămâna precedentă, când au fost circa 450.000 de persoane", a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si