Potrivit Ministerului Muncii, începând cu luna aprilie 2021 valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă va fi de 480 lei.

Valoarea nominală ale noilor tichete  se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 şi septembrie 2021, se arată în proiectul de ordin al ministrului Muncii. În prezent, valoarea unui tichet de creşă este de 470 de lei, fiind majorată tot cu 10 lei anul trecut.

Citeste si: Raluca Turcan dorește să modifice legea salarizării. Ce sporuri vor avea bugetarii

Tichetele de masă rămân la valoarea din 2020, în ciuda scumpirilor galopante

Valoarea tichetelor de creşă este stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, potrivit Adevarul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Un alt ordin al ministrului prevede menţinerea tichetelor de masă la acelaşi nivel ca anul trecut, când au fost majorate cu 1 ban.

Citeste si: Mașina de lux a lui Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei” îi joacă feste. Ce a pățit bărbatul

Sporurile bugetarilor, limitate de Guvern

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că intenționează să modifice legea salarizării astfel încât sporurile acordate bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din nivelul salariului de bază și să fie acordate pentru cei care muncesc la distanțe foarte

mari sau în condiții extrem de periculoase iar a doua categorie de sporuri să fie motivaționale.

Ministrul Muncii este de părere că sporurile de acest gen vor fi reduse în sumă fixă, iar în cazurile în care salariile chiar trebuie să crească, vor crește pe grila de salarizare, ca să crească salariul de bază.

“Avem sporuri create ca artificii ca să crească salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse în sumă fixă, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie să crească, pentru că au fost lăsați în urmă, să crească pe grila de salarizare, să crească salariul de bază. Nu trebuie să inventezi sporuri care mai de care mai năstrușnice, ci mai degrabă ajuți omul să aibă un salariu de bază mai mare”, a precizat ministrul Muncii.

Citeste si: Cum să îți faci corect revizia de primăvară a mașinii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si