Conform estimărilor CDC varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India. Proporţia cazurilor legate de varianta Alpha, i dentificată prima oară în Marea Britanie şi care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%.

Citeste si: 44 de români au fost diagnosticați cu noua tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2

Varianta Delta a făcut victime în mai multe țări

Varianta Delta a devenit dominantă în mai multe țări. Ea se transmite mai uşor decât versiunile precedente de coronavirus şi poate provoca forme mai grave de boală, în special în rândul tinerilor. Delta este prezentă în toatele state americane, au spus oficialii din sectorul sănătăţii.

Citeste si: Vești proaste: Două orașe au intrat în carantină din cauza variantei Delta a coronavirusului

Marţi, preşedintele american Joe Biden i-a încurajat pe toţi americanii nevaccinaţi împotriva Covid-19 să se vaccineze, pentru a se proteja de varianta mai contagioasă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce eficiență au vaccinurile împotriva tulpinii delta COVID-19

Varianta Delta Sars-Cov-2 a devenit majoritară în Statele Unite
Mutația Delta a COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

Datele prleiminare au demonstrat că vaccinurile fabricate de Pfizer şi BioNTech, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare parte împotriva variantei Delta. Conform specialiștilor, concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul este oarecum mai redusă.

Citeste si: Tulpina Delta se răspândește foarte repede în România! Un bărbat de 42 de ani a ajuns în stare gravă la ATI

Citeste si: Noua tulpina Lambda a coronavirusului, identificata initial in America De Sud, a ajuns si in Europa! Ce avertisment au lansat specialistii OMS!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si