Close sidebar
Close sidebar

Autoritățile anunță că varianta Omicron a noului Coronavirus poate deveni majoritară în Europa

Specialiștii anunță că varianta Omicron a noului Coronavirus poate deveni majoritară în Europa, chiar în următoarele luni. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Centrului European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC).

Georgiana Balaban,

Test anti-COVID-19.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Varianta omicron a SARS-CoV-2 ar putea deveni majoritară în Europa „în următoarele luni”, în cazul în care se confirmaă primele tendinţe, avertizează joi Centrul European de Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Mutația „ ar putea cauza peste jumătate dintre infecţiile provocate de virusul SARS-CoV-2” pe continent, relatează AFP.

Conform ECDC, cu sediul la Stockholm, „datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii varinate omicron asupra variantei indiene (delta), dominantă în prezent.

Citeste si: Spania confirmă primul caz de infectare cu Omicron

Pe baza acestor modele matematice, „omicron ar putea cauza peste jumătate dintre infecţiile provocate de virusul SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană (UE) în următoarele luni”,

avertizează într-un comunicat agenţia europeană.

Citeste si: Mai mulți pasageri care s-au întors din Africa de Sud în Olanda s-au infectat cu noua variantă Omicron

Omicron va face ravagii în Europa

Există în continuare numeroase incertitudini, iar viteza cu care omicron ar putea deveni majoritară depinde de amploarea noii variante asupra celor precedente şi de amploarea infecţiilor covid-19, subliniază ECDC.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Noua variantă omicron a indus panică în lume, însă este prea devreme să se spună ce impact va avea asupra pandemiei, estimează unii experţi.

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat sub 1.400 de cazuri noi de COVID-19

Denumită cu numele literei greceşti omicron de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), varianta a fost semnalată pentru prima oară în Botswana, înainte să fie descopeiră în Africa de Sud, care a anunţat acest lucru la 25 noiembrie.

Varianta Omicron a Sars-Cov-2.

[Sursa foto: PixaBay]

La o zi după acest anunţ, OMS a clasificat noua varantă a noului coronavirus drept ”îngrijorătoare”.

Multe dintre temeri rămân, pentru moment, doar teoretice, însă omicron prezintă un număr de mutaţii fără precedent din punct de vedere genetic- inclusiv 30 de mutaţii la nivelul proteinei ”spike”- ”cheia” intrării virusului în organism.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 2 decembrie 2021! Câte cazuri și decese au fost raportate de autorități

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI