Close sidebar
Close sidebar

Variola maimuței a ajuns și în Ucraina. O anchetă epidemiologică este în desfășurare

Primul caz de variola maimuţei a fost confirmat, joi, în Ucraina, la un pacient spitalizat, conform Agerpres.

Ana-Maria Costea,

Variola maimuței a ajuns și în Ucraina. O anchetă epidemiologică este în desfășurare

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat joi în Ucraina. Ministerul Sănătății de la Kiev a publicat pe Facebook informații cu privire la starea actuală a pacientului: acesta suferă de febră şi o erupţie cutanată. Infecţia a fost confirmată joi printr-un test PCR. 

O anchetă epidemiologică este în plină desfășurare, însă, conform Ministerului Sănătății de la Kiev, pacientul s-ar fi îmbolnăvit „într-unul dintre marile orașe” ale țării, aceasta fiind în plin război cu Rusia.

Conform datelor OMS care enumeră toate cazurile confirmate, la 7 septembrie, au fost înregistrate 54.709 de cazuri şi 18 decese în 125 de ţări, dintre care 98% sunt în Europa şi America de Nord.

Citeste si: Primele decese din cauza variolei maimuței în Europa

Ce este variola maimuței

Variola maimuței este o infecție virală rară, ce este provocată de un virus care aparține familiei poxvirusurilor. Modul de transmitere este fie direct, fie indirect, de la animale la om. Acesta are un grad de rezistență crescut în mediul uscat sau la temperaturile ridicate, fiind astfel un virus persistent pentru o perioadă lungă de timp pe suprafețele infectate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Deși este un virus rezistent, variola maimuței nu este o boală foarte contagioasă, deoarece pentru a fi răspândit de la om la om, este necesar un contact direct și prelungit.

Citeste si: Cel mai mare număr de cazuri de variola maimuţei

Variola maimuței, simptome și mod de transmitere

Simptomele variolei maimuței sunt unele ușoare. Majoritatea pacienților se recuperează relativ repede, într-o perioadă de câteva săptămâni, chiar și fără un tratement administrat.

Conform studiilor, perioada de incubație a virusului este între 6 și 13 zile. 

Simptomele care pot apărea sunt: febră, durere în gât, ganglioni limfatici măriți în volum, durere de spate, durere musculară, leziuni la nivelul gurii și ochilor, mâncărimi sau leziuni pe orice parte a corpului și erupții cutanate veziculoase.

O formă mai severă a variolei maimuței se poate dezvolta la copiii de vârste mici, femei însărcinate sau la persoane cu boli cronice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI