Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că sunt investigate alte 50 de cazuri suspecte, însă nu a precizat ţările în care s-au semnalat acestea, şi a avertizat că probabil vor apărea şi alte cazuri.

Citeste si: Suedia confirmă primul caz de variola maimuței

Infecţiile au fost confirmate în nouă ţări europene – Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia şi Suedia, precum şi în SUA, Canada şi Australia.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

Cum se răspândește variola maimuței

Virusul variolei maimuței se răspândește prin contact apropiat cu o persoană infectată, spun experții. Infecția se poate dezvolta după expunerea la „piele ruptă, membrane mucoase, picături de respirație, fluid corporal infectat sau chiar contact cu lenjerie contaminată”, a spus Neil Mabbott, profesor de imunopatologie la Facultatea de medicină veterinară a Universității din Edinburgh din Scoția.

Citeste si: VIDEO- Variola maimuței în România. Un doctor vorbește despre potențiale pericole

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Când leziunile s-au vindecat, crustele care pot transporta virusul infecțios se pot dezintegra ca praf, care ar putea fi inhalat”, a spus dr. Michael Skinner, de la Facultatea de medicină a Imperial College London.

Transmiterea între oameni are loc în principal prin picături respiratorii mari, așa că e nevoie de „un contact prelungit față în față”, potrivit CDC.

Citeste si: Explozie de cazuri de variola maimuței în Europa și SUA: "Nu există tratament"

„Variola maimuței poate fi o infecție gravă, ratele mortalității cauzate de acest tip de virus fiind de aproximativ 1% în focare detectate anterior. Focarele apar adesea în medii cu venituri mai mici, cu acces limitat la asistență medicală”, a spus Michael Head, cercetător principal în sănătate globală la Universitatea din Southampton din Marea Britanie.

Totuși, în lumea dezvoltată, „ ar fi foarte neobișnuit să vedem ceva mai mult decât o mână de cazuri într-un focar și nu vom avea niveluri de transmitere în stil COVID”, a spus Head.

Dezinfectanții obișnuiți de uz casnic pot ucide virusul variolei maimuțelor, potrivit CDC.

Citeste si: Ce este și cum se manifestă variola maimuței, boala pentru care nu s-a descoperit încă leac. Simptomele care îți arată că ai contractat virusul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si