Varza kale. Ce conține și cum se prepară
Varza kale. Varza kale se înrudește cu cu varza normală, conopida și broccoli și se cultivă de mai bine de 2000 de ani. Este cunoscută și sub numele de borecle sau varza țăranului.
Varza kale. Varza kale este una dintre legumele preferate ale europenilor și americanilor, deoarece este extrem de bogată în vitamine. Această plantă rezistă și la cele mai scăzute temperaturi.
Varza kale seamănă destul de mult cu varza simplă, ce le deosebește fiind culoarea de un verde pronunțat a frunzelor (sau violet) verzei kale și faptul că, în cazul acesteia, frunzele centrale nu formează o căpățână.
Varza kale are un gust puțin dulceag și este bogată în fier. Varza kale roșie are un gust care se aseamănă cu cel al salatei verzi, pe când varza kale creață are un gust ușor înțepător, frunzele mici fiind mai dulci decât frunzele mai mari.
Citește și: Varza chinezească. Ce este și cum se consumă?
Varza kale proaspătă se recunoaște imediat: frunze crețe sau netede, cărnoase, cu aspect ferm și tulpini crocante. Există unele tipuri de varză kale care ating chiar și doi metri.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Această legumă se găsește în supermarketuri, magazine online, sub formă congelată sau proaspătă, în piețe.
Iată care sunt beneficiile verzei kale.
Înainte de a fi gătită, varza kale se spală bine și se pune restul, în cazul în care rămâne, la frigider. Se consumă în decurs de maxim 4 zile, în caz contrat deteriorându-se.
Citește și: Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă
Dacă vrei să o depozitezi la congelator, va prinde un gust dulceag.
Consumată ca atare, proaspătă sau gătită la abur, varza kale are numeroase beneficii asupra organismului, de la aportul mare de substanțe nutritive și până la ajutorul său în procesul de slăbire.
Varza kale se poate găti în mai multe moduri, toate fiind delicioase și simple.
– în stare crudă în salate, alături de alte legume
– la aburi
– sotată – într-o tigaie non-aderentă, la foc mediu.
– înăbușită
– fiartă