Este și cazul unui român din Anglia, căsătorit cu o filipineză, care a venit în Maramureș, la părinți, special să-și reîntregească familia.

Constantin Rebrișorean, în vârstă de 43 de ani, s-a întors recent din Marea Britanie, la Borșa în Maramureș. A decorat casa cu luminițe, iar până să facă bradul, în ajun, i-a oferit mamei sale primele cadouri dulci.

„Ăștia-s biscuiții tradițional englezești, preferații mamei.

În fiecare an își dorește o cutie de biscuiți, anul ăsta a primit 4! ”

„- Sunt bucuroasă că mi-a venit băiatul acasă, suntem împreună și mi s-a împlinit visul.

- Ce pregătiți bun când vine acasă?

- Mâncărurile tradiționale.

- Acum ce faceți?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

- Niște cornulețe, cornulețele cu nucă. ”

Citeste si: Mesaje pentru Ajunul Crăciunului 2021: Urări pentru seara de 24 decembrie

Constantin este căsătorit cu o filipineză,Mary Angeline, care va veni și ea la Borșa pentru sărbători. Sunt împreună

de 4 ani și s-au căsătorit reecent, iar tânăra s-a îndrăgostit de meleagurile tradiționale din Maramureș. Mai ales că aici este zăpadă din belșug:

Constantin Rebrișorean: „Îi place foarte mult să vină în România, împreună am urcat și pe muntele Pietrosu, a venit de cel puțin 10 ori până acum in România. Și o chestie deosebită, a învățat să schieze de 3 ani de zile.” 

Și pentru că amândoi sunt împătimiți ai sporturilor de iarnă, românul întors acasă a testat și noua pârtie olimpică din Borșa.

Citeste si: Ilinca Vandici, Raluca Bădulescu și Victor Slav au adus speranță în casa unei familii greu încercată de soartă, în cadrul campaniei Kanal D "Dăruiește Crăciun"

Constantin Rebrișorean: „Cred că nu e loc mai frumos unde să practici acest sport de iarnă. Am învățat pe pârtia din spate acum 30 ani.” 

Mii de români care au plecat peste hotare pentru un trăi mai bun sunt din orașul Borșa. Acum, părinții și bunicii topiți de dorul lor îi așteaptă acasă, pentru sărbători. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Aștept să vină copiii acasă, să facem sărbătorile împreună. 

- Unde sunt? 

- În Anglia și fiica-mea în București.”

Citeste si: VIDEO Asta-i România: De la fereastra unei case modeste, o copilă cu ochii albaștri așteaptă o minune de Crăciun: i-a cerut moșului ca tatăl ei, grav bolnav, să se ridice din pat și să o îmbățișeze

Potrivit unui studiu făcut de Vola, 68% dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă de sărbători, 44% și-au cumpărat deja bilete de avion.

Anul acesta, 16% dintre cei mutați în străînătate nu au mai venit deloc pe meleaguri românești.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si