Unul dintre cele mai mare pelerinaje din țară a început. La Iași, mii de credincioși vin pentru a se ruga la Sfânta Parascheva, al cărei praznic se sărbătorește în fiecare an, pe 14 septembrie.

Pelerii stau ore întregi la coadă, pentru a se ruga la moaște. Printre aceștia se regăsește și Radu, primul pelerin din acest an. Bărbatul a venit însoțit de soție și prieteni, repectând obiceiul pe care îl au de peste 20 de ani.

Citește și: VIDEO Se decorează baldachinul pentru racla Sfintei Parascheva. Mâine începe pelerinajul la Iași

Printre primii pelerini de la Sfânta Parascheva, de peste 20 de ani

Un bărbat a mărturisit că de peste 20 de ani ajunge la moaștele Sfintei Parascheva, la pelerinaj. Bărbatul vine din București, însoțit de soție și prieteni și se așează printre primii credincioși, la coadă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

Acesta a mărturisit că vine la cuvioasa pentru a se ruga, având probleme de sănătate. 

Citește și: Calendar creștin-ortodox, marți 8 octombrie 2024. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii

"Sunt împreună cu soţia şi nişte prieteni. Nu e prima dată, venim aici de 20 şi ceva de ani. Venim noaptea şi ne aşezăm la coadă ca să fim primii că altfel nu putem rezista.

Acum ne pregătim să plecăm acasă. Am ajuns ieri după masă la 15.30. Ne-a ţinut o cunoştinţă rândul. Ne dorim în primul rând sănătate pentru toţi. Este un ceremonial la care am venit cu drag. Nu pot să suport să stau atât, am scaunul cu mine, am probleme de sănătate. Peste noapte am stat mai mult în maşină eu, soţia a stat la coadă. După eu conduc până la Bucureşti şi a trebuit să mă odihnesc. Ne rugăm şi pentru pace, e un moment destul de dificil", a spus bărbatul, primul pelerin de la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, potrivit bzi.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si