Close sidebar
Close sidebar

Ventilatoare industriale centrifugale și axiale

Roxana Lupea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Ventilatoare industriale- Ventilatoarele industriale sunt dispozitive mecanice concepute pentru a elimina volume mari de aer sau de gaze. Mediul de utilizare a ventilatoarelor industriale sunt cladirile industriale si pentru a facilita schimbul de aer in diverse procese tehnologice. De asemenea, ventilatoarele industriale pot fi utilizate pentru racirea diferitelor tipuri de masini si mecanisme. Cele mai multe cladiri industriale sunt destul de zgomotoase, si, prin urmare, pentru cerintele stricte privind caracteristicile de sunet, producatorii isi concentreaza toata atentia asupra cresterii fiabilitatii dispozitivului si a puterii acestuia.

Pentru a creste productivitatea, producatorii schimba forma paletelor rotorului sau rotorul ventilatorului, marind caracteristicile lor aerodinamice. Majoritatea ventilatoarelor  industriale sunt fabricate din tabla de inalta calitate pentru a creste fiabilitatea.

 

Tipuri de ventilatoare industriale

 

  • ventilatoarele axiale industriale  sunt utilizate in principal pentru montarea pe perete si pot ventila direct in exterior;
  • ventilatoarele centrifuge industriale  emit aer dintr-o incapere intr-o retea de conducte;
  • cele mai obisnuite ventilatoare industriale sunt ventilatoarele duct  pentru canalele rotunde si dreptunghiulare.

 

Ventilatoare industriale axiale

 

 

Ventilatoarele axiale sunt cele mai comune tipuri de dispozitive datorita usurintei de fabricatie. Principiul de functionare a ventilatoarelor axiale este urmatorul: aerul se deplaseaza in jurul axei ventilatorului cu ajutorul unor lame speciale, care asigura infiltrarea sau extragerea masei de aer. In functie de putere si palete, ventilatoarele axiale pot fi utilizate intr-o mare varietate de situatii si pot indeplini diferite functii- de la ventilatia standard a incaperii pana la eliminarea fumului in caz de incendiu. Forma

speciala a paletelor ventilatorului axial mareste termodinamica si, in acelasi timp, permite eliminarea unei cantitati semnificative de aer in incapere. Astfel de ventilatoare industriale axiale realizeaza o schimbare eficienta a aerului si asigura un aer perfect curat. Prin achizitionarea unui astfel de echipament pentru spatii industriale sau semi-industriale, vei asigura performanta ridicata si calitatea schimbului de aer. Fiabilitatea acestor dispozitive este confirmata de numeroase studii si de miile de cumparatori. Ventilatoarele axiale sunt capabile sa intretina atat spatii rezidentiale cat si industriale mici si mari, cu un consum minim de energie.

 

Ventilatoare industriale centrifugale

 

 

Ventilatoarele industriale centrifugale cu melc sunt instalatii climatice pentru tratarea aerului poluat, curatarea acestuia si reglarea umiditatii, adica crearea tuturor conditiilor necesare de microclimat pentru functionarea normala a corpului uman. Acest tip de ventilatoare industriale centrifugale  in structura lor, au un rotor care permite aerului sa intre in mecanisme si in lamelele dispuse in spirala. Datorita influentei fortei centrifugale, aerul care trece prin lamele este purificat si apoi introdus in incapere. Ventilatoarele industriale cu palete curbate permit economisirea cu pana la 30% a energiei electrice. Cel mai adesea, aceste tipuri de dispozitive de ventilatie sunt utilizate in spatii industriale. Deoarece puterea acestor dispozitive este ridicata si pot functiona pe o perioada indelungata fara a se opri, ventilatoarele industriale centrifugale, pot fi utilizate pentru tratarea continua a aerului. Ventilatoarele centrifugale sunt echipamente de inalta tehnologie, care pot crea si mentine un climat optim intr-o incapere cu diferite configuratii. 

 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

Ventilatoarele industriale radiale sunt, de asemenea, capabile sa lucreze in medii agresive, inclusiv in conditii de pericol ridicat de incendiu, precum si in cazul in care exista impuritati si elemente chimice straine in aer. Datorita productiei de ventilatoare industriale din materiale fiabile, ventilatoarele radiale sunt rezistente la conditiile schimbatoare de mediu si isi mentin calitatea functionarii chiar si cu influente negative asupra lor. Cand cumperi un astfel de ventilator pentru un spatiu industrial, trebuie sa tii cont de puterea, scopul si domeniul de utilizare. Avand in vedere criteriile de baza, poti alege exact modelul care indeplineste cel mai bine cerintele pentru schimbul de aer in cladire. Astazi, piata ofera numeroase marci diferite de ventilatoare industriale.

 

Ventilatoare de tubulatura industriale

 

 

Ventilatoarele de tubulatura industriale (pot fi si cosuri de fum din inox industriale ) sunt montate in conducta de ventilatie, care are o sectiune transversala circulara sau dreptunghiulara. Astazi, ventilatoarele industriale de conducte,  se bucura de cea mai mare cerere si sunt populare in randul consumatorilor. Principalele avantaje ale acestor tipuri de ventilatoare  industriale sunt usurinta de instalare, marimea compacta, greutatea redusa, consumul minim de energie, nivelul scazut al zgomotului in timpul functionarii, posibilitatea de a stabili o putere diferita. Cu toate acestea, pentru functionarea reusita si durata de functionare indelungata, temperatura aerului in incapere nu trebuie sa fie mai mare de 400 de grade C, iar aerul transportat ar trebui sa fie lipsit de impuritati lipicioase sau fibroase. Lamelele acestui ventilator sunt intoarse inapoi, si sunt fabricate fie din tipuri speciale de plastic, fie din metal galvanizat.

 

Ventilatoare industriale duct cu canal rotund        

 

 

Ventilatoarele pentru conductele de aer rotunde, pot fi instalate in spatii industriale, casnice sau comerciale: birouri, depozite, magazine, cafenele, restaurante, bai etc. Avantajul acestor ventilatoare este capacitatea de a le monta in orice pozitie. Acestea sunt ideale pentru masele de aer cu impuritati cu o densitate de pana la 100-120 mg/m3, caracterizate fiind de eficienta ridicata si caracteristici de zgomot redus. Ventilatoarele care sunt instalate in conductele de aer patrate sunt potrivite pentru majoritatea sistemelor de ventilatie ale incaperilor. Motorul ventilatorului este echipat cu un rotor extern, iar viteza este reglata de transformatoarele cu trepte. In plus, aceste ventilatoare industriale pot fi echipate cu panouri detasabile pentru a schimba directia fluxului de aer. Trebuie doar sa stii ca acestea nu pot fi utilizate intr-un mediu cu gaze explozive si agresive sau cu impuritati grele. 

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Trasaturi distinctive ventilatoare industriale

 

 

Ventilatoarele industriale sunt folosite de mult timp in diverse industrii, cum ar fi industria alimentara, metalurgica, chimica. In acelasi timp, performanta unor astfel de ventilatoare industriale este de cateva sute de ori mai mare decat cea a celor obisnuite, desi cele din urma se disting prin compactitatea si aspectul lor atractiv. Varietatea imensa de tipuri si forme, permit utilizarea ventilatoarelor industriale pe scara larga pentru suprafete mari, si, de asemenea, pot realiza simultan cateva functii diverse. Functionalitatea ventilatoarelor industriale implica miscarea unor volume semnificative de aer, incluzand temperaturi semnificativ de inalte.

 

Pentru a preveni supraincalzirea dispozitivului in sine, majoritatea ventilatoarelor industriale sunt echipate cu contacte termice. Pentru confortul intretinerii ventilatoarelor industriale, sunt echipate cu un capac special de inspectie sau au panouri usor detasabile. Unele ventilatoare industriale  au un design special intarit si pot elimina gazele explozive sau pot lucra intr-un mediu extrem de poluat. Pentru astfel de unitati ventilatoarele industriale au o rezistenta crescuta si fiabila, dar si o protectie a cutiei de borne pentru conectarea conexiunii electrice. Controlul vitezei de rotatie a ventilatoarelor industriale se realizeaza cu ajutorul unor transformatoare speciale.

Acest articol a fost redactat de Outcave Solutions – Firma de promovare online si servicii de optimizare SEO in Bucuresti.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI