Edilul Clujului a arătat într-o postare pe pagina sa de Facebook că în şedinţa extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiul de fezabilitate (documentaţia tehnică şi indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiţii "Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea şi a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiţii”- componenta investiţională Magistrala I de Metrou.

Citeste si: Construirea metroului din Cluj, discutată astăzi în Consiliul Local

A fost aprobat proiectul metroului din Cluj

Conform lui Emil Boc, opţiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Floreşti- Piaţa Unirii- Piaţa Mărăşti- Muncii/ Europa Unită- Depou Sopor. Traseul se va întinde pe o distanță de 21,03 km şi va avea 19 staţii.

Potrivit sursei citate, investiţia totală este de 2.052.196.984 euro. Durata de realizare a investiţiei va fi de 128 de luni, iar finanţarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naţionale şi locale, dar şi alte surse de finanţare identificate pe parcurs.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie din Cluj a încercat să-și șantajeze fostul iubit arab. Ce sumă exorbitantă i-a cerut aceasta ca să nu posteze poze indecente

Primarul din Cluj-Napoca a postat şi o simulare video a câtorva staţii ale viitorului metrou clujean. 

Citeste si: Scene cumplite pe o stradă din Arad. Un bărbat a fost tăiat cu un cuţit, iar atacatorul a scos pistolul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si