Close sidebar
Close sidebar

Veste bună pentru pensionari. Cu cât ar putea crește pensiile la mijlocul acestui an

Unul dintre cei mai importanți lideri politici din actuala coaliție de guvernare aduce o veste bună pentru pensionari, cel puțin la nivel de intenție. El spune că pensiile ar trebui să crească la jumătatea acestui an, cel puţin cu rata inflaţiei.

Sorin Negru,

Pensiile ar putea crește din nou la mijlocul acestui an, cel puțin cu rata inflației

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți seara, la un post TV, că formațiunea pe care o conduce va susține o majorare a pensiilor și salariilor la mijlocul acestui an, în contextul unor scumpiri fără precedent, în special în cazul tarifelor la energie, care au afectat puterea de cumpărare a românilor.

Citeste si: Majorarea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensie-salariu, noile cerințe PNL

Marcel Ciolacu spune că pensiile ar trebui să crească la jumătatea acestui an, cel puţin cu rata inflaţiei.

El consideră că aceeaşi majorare ar trebui aplicată şi salariilor, atât din sistemul bugetar, cât şi din cel privat.

Citeste si: Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Ședință de urgență între liderii PNL și PSD

România a încheiat anul 2021 cu o inflație de 8,2%

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,19% în luna decembrie 2021, de la 7,8% în noiembrie, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Gazele s-au scumpit cu peste 50% față de anul anterior, creșteri semnificative de prețuri fiind înregistrate și la curentul electric.

Creșterea prețurilor vine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 10,73%, mărfurile alimentare cu 6,69%, iar serviciile cu 4,49%, față de anul anterior.

Citeste si: Se anunță noi scumpiri la gaze. Efectul nedorit al plafonării de prețuri

Marcel Ciolacu: Toate veniturile românilor trebuie mărite

"Am avut o lege a PSD care prevedea o majorare de 40%. S-a făcut o majorare de 14%, apoi la începutul acestui an s-a venit şi cu ceva punctual pentru pensiile cele mai mici, plus o mărire de 10%.

Noi trebuie să avem în vedere inflaţia. Cumva toate veniturile românilor, atât în privat cât şi la stat, la jumătatea acestui an, cel târziu în septembrie, trebuie discutate şi mărite", a spus marți preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, la o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze la București, doamna Laurence Auer

[Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu]

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

În privinţa facturilor mari la energie, Marcel Ciolacu a explicat că PSD are o soluţie, dar că aşteaptă mai întâi varianta ministrului Virgil Popescu.

Citeste si: VIDEO| Trăim prea puțin după pensionare

"Ori mărim capacităţile de producţie, ca să avem surplus de energie, ori dacă vii şi reglementezi preţul, el nu poate fi acoperit decât prin import şi atunci subvenţionezi importul de energie. Este o decizie sensibilă şi trebuie cântărită şi cu cei de la ANRE. Poate că şi ei ar fi trebuit să ia aceste decizii din timp, cu contracte bilaterale şi atunci industria românească nu ar fi avut această problemă, dacă industria românească ar fi avut contracte bilaterale pe termen lung", a explicat liderul social-democrat, potrivit sursei citate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI