Medicamentul foarte căutat și de care cei mai mulți români au nevoie, este Euthyrox. Farmaciile din țară vor ieși curând din criza acestui medicament. După 9 luni cu mari probleme, autoritățile le-au dat românilor o veste extrem de bună.  Euthyrox revine în farmacii. Aproximativ 500.000 români cu afecțiuni tiroidiene s-au chinuit din greu să-și găsească medicamentele, dar de acum, conform autorităților, nu vor mai avea probleme.

Noul preț al medicamentului Euthyrox va fi mult mai mare

Ministerul Sănătății a emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial, în care este prevăzută cumpărarea a 400.000 de cutii de Euthyrox, însă prețul aprobat, noul preț, este mai mare decât cel anterior.

”Sper ca să se regleze piata, iar pacienții să găsească medicamentele in farmacii ”, a spus Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

”Piața din România nu era rentabilă pentru producători și distribuitori”

Prețul anterior era cel mai mic din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că piața din România nu era rentabilă pentru producători și distribuitori. Prețurile noi variază între 21,39 lei cutia și 27,32 lei în funcție de gramaj. Prețul vechi nu depășea suma de 10 lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lucrul acesta contrazice în totalitate declarațiile premierului Ludovic Orban de la începutul crizei. Premierul dădea vina pe români și spunea atunci că bolnavii își fac stocuri de Euthyrox, motiv pentru care medicamentul e imposibil de găsit în farmacii.

Sursa: Capital.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si