Close sidebar
Close sidebar

Vestea care ii poate afecta pe toti pensionarii. Fondul este gol si pensiile sunt in pericol - Fostul ministru de Finante face un anunt despre asta

Fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, a facut niste declaratii care nu sunt deloc imbucuratoare pentru cei care urmeaza sa iasa la pensie in viitorul apropiat, dar nici pentru bugetul de Stat.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ea a marturisit intr-o emisiune televizata ca fondul pentru contributia la pilonul II de pensii, cel care va asigura plata pensiilor pentru viitor, a fost uitat de actualul Guvern, cat si de cel de dinainte, iar acum fondul este gol.

Ioana Petrescu a dezvaluit ca sistemul privat de pensii ar fi trebuit sa ajunga la 6 puncte procentuale, din contributia individuala la CAS, pe numele fiecarui angajat.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Bugetul, este facut pe o evaluare optimista si este usor nerealist. Nu se uita spre viitor, la pensia de maine nu doar la cea de azi. Sumele alocate raman in fondul public pentru a se putea folosi pentru plata pensiilor care vor fi marite cu 20%, iar o parte se va folosi pentru plata majorata a salariului minim", a declarat aceasta.

Fostul ministru de Finante este de parere ca Bugetul a fost calculta pe o suma usor supraevaluata a Investitiilor Straine Directe la un curs estimat la 4,46 de lei/euro si la o rata diferita a inflatiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI