In Banat, vremea va fi rece la inceputul intervalului, cu medii termice de 2 — 3 grade ziua si intre—7 si—6 grade noaptea. Pe de alta parte, in perioada 1-4 februarie, se va resimti un proces de incalzire treptata ce va determina maxime diurne de 12 — 13 grade si minime nocturne de 1 — 3 grade. Ulterior, pana spre 7 februarie, valorile termice vor scadea de la o zi la alta, spre valori normale pentru aceasta perioada a anului, respectiv temperaturi maxime de 7 — 8 grade si minime intre—1 si 0 grade, medii ce se vor
mentine aproximativ constante pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii la nivel local si, in general, slabe cantitativ, va fi mai mare in jurul datei de 1 februarie si in intervalul 5 — 10 februarie.
In zona Crisanei, media temperaturilor maxime va creste, de la aproximativ 3 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana la 13 grade pe 4 si 5 ianuarie, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada.
Intre 5 si 7 februarie, vremea se va raci treptat, valorile termice devenind apropiate de normele perioadei, cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 7 — 8 grade, in jurul careia se vor mentine pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare, media temperaturilor minime fiind in crestere de la—7 grade, la inceputul intervalului, pana spre 3 grade, in intervalul 4 — 6 februarie.
O usoara racire va avea loc ulterior, fapt care va determina scaderea temperaturii spre valori medii apropiate de normele perioadei, de 7 — 8 grade, ziua, si—2 pana la zero grade noaptea, ce se vor mentine relativ constante intre 7 si 13 februarie. Precipitatii, in general slabe si pe arii restranse, sunt prognozate in intervalele 31 ianuarie — 2 februarie, respectiv 5 — 10 februarie.
In Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de zero grade Celsius si nocturne de la—12 la—10 grade Celsius.
Incepand cu 1 februarie, regimul termic va marca o crestere, astfel incat, intre 4 si 6 februarie, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de 8 — 9 grade si minime de aproximativ—2 grade, in medie. In a doua saptamana a intervalului de prognoza, mediile temperaturii aerului nu vor avea variatii importante, vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic si vor avea valori de 5 — 6 grade ziua si intre—5 si—3 grade noaptea.
Precipitatii slabe, trecatoare, se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi in crestere in intervalul 6 — 10 februarie.
In Maramures, pana pe 4 — 5 februarie, temperaturile diurne vor fi in crestere, de la o medie regionala de un grad Celsius pana la 9 — 10 grade, iar minimele nocturne vor avea o evolutie similara, crescand de la—8 grade la 0-1 grad, in prima saptamana a intervalului de prognoza. Debutul celei de-a doua saptamani va fi caracterizat de o racire a vremii, care va determina ulterior un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului. Astfel, intre 7 si 12 februarie, vor fi temperaturi maxime de aproximativ 6 grade si minime cuprinse intre—4 si—2 grade, in medie, fara variatii semnificative de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare pe 2 si 3 februarie si, din nou, in intervalul 5 — 10 februarie, dar acestea vor fi in general slabe cantitativ.
In regiunea Moldovei, in primele zile ale intervalului, desi regimul termic diurn va marca o crestere treptata, vremea se va mentine rece, cu temperaturi maxime de la—2 la zero grade, respectiv minime de la—10 la—8 grade. Pana pe 4 februarie, un proces de incalzire treptata va determina cresterea valorilor termice diurne spre o medie de 10 grade, in timp ce minimele nocturne vor atinge zero grade, vremea devenind calda pentru aceasta perioada. La inceputul celei de-a doua saptamani, vremea se va raci, astfel incat mediile termice vor deveni apropiate de normele perioadei, respectiv intre 4 — 5 grade ziua si de la—4 la—2 grade noaptea, situatie ce se va mentine pe parcursul intregii saptamani. Precipitatii in general slabe cantitativ si pe arii destul de restranse se vor semnala, cu o probabilitate mai mare, in intervalul 6 — 10 februarie.
In Dobrogea, in prima saptamana, vremea va fi in general in incalzire, de la valori medii maxime de—2 grade in prima zi, pana la 8 — 9 grade in jurul datei de 5 februarie, perioada in care va fi cald pentru aceasta data. In cea de-a doua saptamana, valorile termice diurne vor incepe sa scada usor si treptat, astfel ca in ultimele zile ale intervalului vor ajunge sa se situeze in jurul celor specifice perioadei. Temperaturile minime vor scadea la finalul lunii ianuarie pana la valori medii de pana la—7 grade Celsius, apoi vor fi in crestere, astfel ca, in intervalul 4 — 8 februarie, media lor va deveni usor pozitiva. Dupa data de 8 februarie, minimele termice vor cobori din nou sub pragul inghetului. Pana spre sfarsitul primei saptamani, doar izolat si trecator vor fi precipitatii slabe, izolate, dupa care probabilitatea ca acestea sa devina mai frecvente va creste, dar vor fi in general slabe cantitativ.
In Muntenia, valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative pana la inceputul lunii februarie, iar media lor va fi in jurul a—1 grad Celsius. Ulterior, pana in 5 — 6 februarie, vor creste si vor atinge o medie pe intreaga regiune de 8 — 9 grade, astfel vremea devenind mult mai calda decat in mod normal la aceasta data. Dupa 6 februarie, vremea se va raci usor si treptat, iar in ultimele zile din interval maximele vor ajunge la o medie in jurul valorii de 5 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata de 1 februarie, atunci cand media lor va fi de—10 grade, apoi vor creste semnificativ, astfel ca in data de 7 februarie vor fi apropiate de zero grade. In ultimele zile din interval vremea se va raci din nou, dar de aceasta data scaderea de temperatura va fi usoara, iar media minimelor termice va ajunge la sfarsitul intervalului spre—3 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata la inceputul intervalului, cand se vor semnala pe spatii mici, dar mai ales dupa data de 5 februarie, cand vor fi si zile in care vor putea sa apara pe arii extinse.
In Oltenia, pana la mijlocul primei saptamani, vremea se va mentine rece, cu o medie a temperaturii maxime intre—2 si un grad Celsius. Dupa aceasta perioada, se va incalzi, la inceput in zonele mai inalte de relief, apoi si la campie, iar media valorilor diurne va ajunge pana la 8 grade in jurul datei de 5 februarie. In cea de-a doua saptamana, regimul termic va fi in scadere usoara, pana la medii de 4 — 5 grade, la finalul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi, in medie, sub pragul inghetului, in ambele saptamani. Cel mai frig va fi in dimineata de 1 februarie, cand media minimelor termice va fi in jurul a—9 grade, iar cele mai mari valori se vor atinge in intervalul 5 — 8 februarie, cand aceasta medie va fi de la—1 grad la zero grade. In prima saptamana, doar izolat vor fi conditii de precipitatii slabe, iar in cea de-a doua este posibil ca trecator acestea sa apara pe spatii mai mari.
La munte, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, se vor inregistra valori diurne situate, in medie, in jurul a—4 grade si nocturne intre—11 si—9 grade, dar in perioada 1 — 5 februarie vremea se va incalzi si se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 5 — 6 grade, respectiv ale celor minime de—2 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. Revenirea la normal a regimului termic va fi determinata de racirea prognozata pentru 6 februarie, astfel incat, in intervalul 7 — 12 februarie, se vor inregistra medii termice comparabile cu cele climatologic normale, respectiv zero grade pe timpul zilei, si—6 grade noaptea, fara variatii semnificative in cea aceasta a doua saptamana a intervalului de prognoza. Precipitatii slabe se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie si, din nou, in intervalul 6 — 10 februarie.
In Banat, vremea va fi rece la inceputul intervalului, cu medii termice de 2 — 3 grade ziua si intre—7 si—6 grade noaptea. Pe de alta parte, in perioada 1-4 februarie, se va resimti un proces de incalzire treptata ce va determina maxime diurne de 12 — 13 grade si minime nocturne de 1 — 3 grade. Ulterior, pana spre 7 februarie, valorile termice vor scadea de la o zi la alta, spre valori normale pentru aceasta perioada a anului, respectiv temperaturi maxime de 7 — 8 grade si minime intre—1 si 0 grade, medii ce se vor mentine aproximativ constante pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii la nivel local si, in general, slabe cantitativ, va fi mai mare in jurul datei de 1 februarie si in intervalul 5 — 10 februarie.
In zona Crisanei, media temperaturilor maxime va creste, de la aproximativ 3 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana la 13 grade pe 4 si 5 ianuarie, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada. Intre 5 si 7 februarie, vremea se va raci treptat, valorile termice devenind apropiate de normele perioadei, cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 7 — 8 grade, in jurul careia se vor mentine pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare, media temperaturilor minime fiind in crestere de la—7 grade, la inceputul intervalului, pana spre 3 grade, in intervalul 4 — 6 februarie. O usoara racire va avea loc ulterior, fapt care va determina scaderea temperaturii spre valori medii apropiate de normele perioadei, de 7 — 8 grade, ziua, si—2 pana la zero grade noaptea, ce se vor mentine relativ constante intre 7 si 13 februarie. Precipitatii, in general slabe si pe arii restranse, sunt prognozate in intervalele 31 ianuarie — 2 februarie, respectiv 5 — 10 februarie.
In Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de zero grade Celsius si nocturne de la—12 la—10 grade Celsius. Incepand cu 1 februarie, regimul termic va marca o crestere, astfel incat, intre 4 si 6 februarie, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de 8 — 9 grade si minime de aproximativ—2 grade, in medie. In a doua saptamana a intervalului de prognoza, mediile temperaturii aerului nu vor avea variatii importante, vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic si vor avea valori de 5 — 6 grade ziua si intre—5 si—3 grade noaptea. Precipitatii slabe, trecatoare, se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi in crestere in intervalul 6 — 10 februarie.
In Maramures, pana pe 4 — 5 februarie, temperaturile diurne vor fi in crestere, de la o medie regionala de un grad Celsius pana la 9 — 10 grade, iar minimele nocturne vor avea o evolutie similara, crescand de la—8 grade la 0-1 grad, in prima saptamana a intervalului de prognoza. Debutul celei de-a doua saptamani va fi caracterizat de o racire a vremii, care va determina ulterior un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului. Astfel, intre 7 si 12 februarie, vor fi temperaturi maxime de aproximativ 6 grade si minime cuprinse intre—4 si—2 grade, in medie, fara variatii semnificative de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare pe 2 si 3 februarie si, din nou, in intervalul 5 — 10 februarie, dar acestea vor fi in general slabe cantitativ.
In regiunea Moldovei, in primele zile ale intervalului, desi regimul termic diurn va marca o crestere treptata, vremea se va mentine rece, cu temperaturi maxime de la—2 la zero grade, respectiv minime de la—10 la—8 grade. Pana pe 4 februarie, un proces de incalzire treptata va determina cresterea valorilor termice diurne spre o medie de 10 grade, in timp ce minimele nocturne vor atinge zero grade, vremea devenind calda pentru aceasta perioada. La inceputul celei de-a doua saptamani, vremea se va raci, astfel incat mediile termice vor deveni apropiate de normele perioadei, respectiv intre 4 — 5 grade ziua si de la—4 la—2 grade noaptea, situatie ce se va mentine pe parcursul intregii saptamani. Precipitatii in general slabe cantitativ si pe arii destul de restranse se vor semnala, cu o probabilitate mai mare, in intervalul 6 — 10 februarie.
In Dobrogea, in prima saptamana, vremea va fi in general in incalzire, de la valori medii maxime de—2 grade in prima zi, pana la 8 — 9 grade in jurul datei de 5 februarie, perioada in care va fi cald pentru aceasta data. In cea de-a doua saptamana, valorile termice diurne vor incepe sa scada usor si treptat, astfel ca in ultimele zile ale intervalului vor ajunge sa se situeze in jurul celor specifice perioadei. Temperaturile minime vor scadea la finalul lunii ianuarie pana la valori medii de pana la—7 grade Celsius, apoi vor fi in crestere, astfel ca, in intervalul 4 — 8 februarie, media lor va deveni usor pozitiva. Dupa data de 8 februarie, minimele termice vor cobori din nou sub pragul inghetului. Pana spre sfarsitul primei saptamani, doar izolat si trecator vor fi precipitatii slabe, izolate, dupa care probabilitatea ca acestea sa devina mai frecvente va creste, dar vor fi in general slabe cantitativ.
In Muntenia, valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative pana la inceputul lunii februarie, iar media lor va fi in jurul a—1 grad Celsius. Ulterior, pana in 5 — 6 februarie, vor creste si vor atinge o medie pe intreaga regiune de 8 — 9 grade, astfel vremea devenind mult mai calda decat in mod normal la aceasta data. Dupa 6 februarie, vremea se va raci usor si treptat, iar in ultimele zile din interval maximele vor ajunge la o medie in jurul valorii de 5 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata de 1 februarie, atunci cand media lor va fi de—10 grade, apoi vor creste semnificativ, astfel ca in data de 7 februarie vor fi apropiate de zero grade. In ultimele zile din interval vremea se va raci din nou, dar de aceasta data scaderea de temperatura va fi usoara, iar media minimelor termice va ajunge la sfarsitul intervalului spre—3 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata la inceputul intervalului, cand se vor semnala pe spatii mici, dar mai ales dupa data de 5 februarie, cand vor fi si zile in care vor putea sa apara pe arii extinse.
In Oltenia, pana la mijlocul primei saptamani, vremea se va mentine rece, cu o medie a temperaturii maxime intre—2 si un grad Celsius. Dupa aceasta perioada, se va incalzi, la inceput in zonele mai inalte de relief, apoi si la campie, iar media valorilor diurne va ajunge pana la 8 grade in jurul datei de 5 februarie. In cea de-a doua saptamana, regimul termic va fi in scadere usoara, pana la medii de 4 — 5 grade, la finalul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi, in medie, sub pragul inghetului, in ambele saptamani. Cel mai frig va fi in dimineata de 1 februarie, cand media minimelor termice va fi in jurul a—9 grade, iar cele mai mari valori se vor atinge in intervalul 5 — 8 februarie, cand aceasta medie va fi de la—1 grad la zero grade. In prima saptamana, doar izolat vor fi conditii de precipitatii slabe, iar in cea de-a doua este posibil ca trecator acestea sa apara pe spatii mai mari.
La munte, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, se vor inregistra valori diurne situate, in medie, in jurul a—4 grade si nocturne intre—11 si—9 grade, dar in perioada 1 — 5 februarie vremea se va incalzi si se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 5 — 6 grade, respectiv ale celor minime de—2 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. Revenirea la normal a regimului termic va fi determinata de racirea prognozata pentru 6 februarie, astfel incat, in intervalul 7 — 12 februarie, se vor inregistra medii termice comparabile cu cele climatologic normale, respectiv zero grade pe timpul zilei, si—6 grade noaptea, fara variatii semnificative in cea aceasta a doua saptamana a intervalului de prognoza. Precipitatii slabe se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie si, din nou, in intervalul 6 — 10 februarie, scrie Flux24.