Close sidebar
Close sidebar

Vesti bune pentru cei care folosesc carduri bancare! Schimbari majore de la 1 ianuarie

Incepand cu 1 ianuarie 2017, comerciantii cu afaceri anuale de minim 10.000 de euro vor fi obligati sa accepte plata cu cardul. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel, rsoanele juridice ce efectueaza activitati de comert cu amanuntul care au inregistrat o cifra de afaceri anuala mai mare de 10.000 euro, vor fi obligati din 2017 sa accepte plata cu cardul.

Si bancile acceptante de carduri au obligatia de a instala terminalele de plata in maxim 30 de zile de la data solicitarii. Terminalele vor fi instalate in locurile indicate de operatorii economici, conform contractelor incheiate cu institutiile financiare, informeaza realitatea.net.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cei care nu vor implementa sistemul de incasare prin card vor fi sanctionati cu amenda de la 5.000

lei la 7.500 lei.

Totodata, operatorii economici pot sa acorde "avansuri in numerar", in suma de pana la 200 lei, daca semneaza acorduri de acest fel cu institutii financiare. Magazinele pot solicita un comision din valoarea avansului acordat, ce nu poate depaşi procentul de 1%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI