Părinții care au gemeni, tripleți sau multipleți pot beneficia de un ajutor din partea statului, care se acordă până când micuții împlinesc vârsta de șase luni, la cerere, potrivit informațiilor transmise de profit.ro.

Ajutor pentru părinții de gemeni, tripleți sau multipleți

Familiile care sunt formate din părinți și gemeni, tripleți sau multipleți pot beneficia de un ajutor în creșterea copiilor. Ajutorul se acordă până când micuții împlinesc vârsta de șase luni, dacă părinții fac cerere.

Aceștia pot opta ca ambii să intre în concediu de creștere a copiilor sau să primească un ajutor extern, cum ar fi o bonă.

Citește și: Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”

Conform sursei citate, în urma unei analize a unui proiect, persoanele îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copiilor născuți dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, pot opta, o singură dată, la cerere, pentru unui din următoarele drepturi:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

a) angajarea unei persoane de îngrijire, pentru a ajuta părinții în creșterea și îngrijirea copiilor;

b) efectuarea concomitentă a concediului pentru creșterea copiilor de către cei doi părinți.

Citește și: VIDEO Ea este Denisa, tânăra din Timișoara care ar fi fost ucisă de "Șacalul" din Constanța. "Copilul nici nu a aflat că mama lui nu mai este”

Daca părinții optează pentru prima variantă, persoana de îngrijire va fi angajată de către agențiile pentru prestații sociale, cu contract individual de muncă, având normă întreagă, pe perioada determinată de șase luni.

Plata persoanei de îngrijire va fi asigurată din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Dacă părinții optează pentru a doua variantă, cele șase luni de concediu de creștere a copiilor luni includ cele 2 luni obligatorii prevăzute pentru concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si