Preţurile petrolului au atins minimele ultimelor nouă luni, pe fondul aprecierii dolarului, în timp ce analiștii economici aşteaptă detalii despre noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmite Reuters.

Citeste si: Peste 200 de radare fixe vor fi amplasate pe drumurile din România. Care sunt zonele vizate

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, prețul petrolului depășea 100 de dolari pe baril, azi contractele futures pentru ţiţeiul Brent sunt la 85,06 dolari pe baril.

Minimul sesiunii a fost de 84,51 dolari, cel mai redus nivel atins din 14 ianuarie.

Citeste si: VIDEO- Amenzi de 5.000 lei pentru șoferii din București care fac zgomot în trafic

Preţul petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în noiembrie, a scăzut cu 90 de cenţi, sau cu 1,1%, iar minimul sesiunii a fost de 77,21 dolari, cel mai redus nivel atins din 6 ianuarie, potrivit News.ro.

Cât costă benzina și motorina azi în România

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, variază astăzi, 27 septembrie 2022, între 6,52 lei și 6,77 per litru la benzina standard pe Monitorul Preţurilor.

Potrivit aceleiași surse, motorina standard se vinde în România cu prețuri între 7,90 și 8,10 lei per litru. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Preţurile carburanţilor afişate includ reducerea de 50 de bani/litru, reducere evidenţiată pe bonul fiscal aferent tranzacţiei.

pret carburanti

Preţurile carburanţilor afişate includ reducerea de 50 de bani/litru, reducere evidenţiată pe bonul fiscal aferent tranzacţiei.

De ce se ieftinește petrolul

Impactul unui dolar puternic asupra preţului petrolului este cel mai pronunţat din mai bine de un an, arată datele Refinitiv Eikon.

”Este greu pentru oricine să se aştepte că petrolul se va recupera în urma unui dolar atât de scump”, a spus Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho.

Perturbarea provocată de războiul Rusia-Ucraina a lovit şi piaţa petrolului, sancţiunile Uniunii Europene care interzic ţiţeiul rusesc urmând să intre în vigoare în decembrie, împreună cu un plan al ţărilor G7 de a introduce un plafon al preţului petrolului rusesc.

Creşterile ratelor dobânzilor de către băncile centrale din numeroase ţări consumatoare de petrol au provocat temeri cu privire la o încetinire economică care ar putea comprima cererea de petrol.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”În vreme ce tot mai multe bănci centrale sunt forţate să ia măsuri extraordinare, indiferent de costul pentru economie, cererea va avea un impact care ar putea ajuta la reechilibrarea pieţei petroliere”, a declarat Craig Erlam, analist senior de piaţă la Oanda din Londra.

Atenţia analiştilor şi investitorilor se îndreaptă spre ceea ce vor face Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi conduşi de Rusia, cunoscuţi împreună sub numele de OPEC+, când se vor reuni pe 5 octombrie, după ce la întâlnirea lor anterioară au convenit să reducă modest producţia.

Cu toate acestea, OPEC+ produce cu mult sub producţia vizată, ceea ce înseamnă că o reducere suplimentară ar putea să nu aibă un impact prea mare asupra ofertei.

Datele de săptămâna trecută au arătat că OPEC+ şi-a ratat obiectivul de producţie cu 3,58 milioane de barili pe zi, în august, un deficit mai mare decât în ​​iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si