Close sidebar
Close sidebar

Vești proaste. O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie

Noua mutație covid a fost recent identificată, dar deja este responsabilă pentru aproape 10% din cazurile de infectări din Marea Britanie. Deși pare mai virală decât Delta, încă nu se știe clar dacă este rezistentă la anticorpi sau dacă forma de boală pe care o cauzează este mai gravă sau nu.

Andreea Bolocan,

O nouă mutație a coronavirusului

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Se pare că noua tulpină a coronavirusului nu are încă un nume oficial, iar oamenii de știință atrag atenția că folosirea denumirii Delta Plus poate crea confuzie, pentru că aceasta este doar una dintre cele 45 de subtulpini derivate din Delta.

Expertul în sănătate, Scott Gottlieb, i-a făcut atenți pe toți după ce  a transmis un mesaj pe Twitter în care a vorbit despre p nouă variantă Delta, cunoscută ca Delta Plus.

Mesajul său a venit în contextul în care Marea Britanie, acolo unde Delta Plus a fost semnalată, înregistrează creșteri accelerate în ultimele zile a cazurilor de infectare.

Gottlieb vrea să cerceteze urgent noua mutație Covid-19

Scott Gottlieb a cerut să se cerceteze urgent această mutație a variantei Delta, având în vedere situația din Marea Britanie.

Cercetari noua mutatie covid

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Epidemiologul Emilian Popovici, declarații despre situația disperată din spitale:,, Într-o săptămână mor atâţia câţi au murit la Revoluţie şi la cutremurul din 1977''

"Este nevoie să se facă cercetări urgente pentru a ne da seama dacă această variantă Delta Plus este mai transmisibilă.

Momentan, nu sunt indicii clare că este așa, dar trebuie să facem aceste cercetări pentru a ne da sa seama cât mai repede cum acționează și ce caracteristici are", a spus el.

Această mutație nu reprezintă un motiv de îngrijorare imediată

Gottlieb, care face parte din consiliul de administrație al Pfizer și este fost comisar al FDA, a subliniat că nu este un motiv de îngrijorare imediată, ci o atenționare și că astfel de cercetări trebuie să fie o prioritate în ceea ce privește evoluția pandemiei, așa cum se face constant și

pentru gripă, scrie Bloomberg.

Citeste si: Focar de infecție cu COVID-19 la Penitenciarul din Bistriţa: Peste 60 de deţinuţi și doi poliţişti de penitenciar, confirmaţi pozitiv

Gottlieb a început să vorbească, în momentul în care Marea Britanie a raportat, duminică, 17 octombrie 2021, cea mai mare creștere zilnică a cazurilor noi, de la jumătatea lunii iulie, când au fost ridicate majoritatea restricțiilor legate de pandemie.

Varianta Delta Plus include mutația K417N, care a atras atenția, deoarece a fost legată și de varianta beta, asociată cu un risc crescut de reinfectare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI