Close sidebar
Close sidebar

Vestul tarii este in carantina! Medicii au declarat epidemie de rujeola.

La Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara toate paturile sunt ocupate, iar numarul bolnavilor poate sa creasca dupa inceperea scolilor! ##VIDEO41011##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

30 de copii sunt acum internati la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Micutii au intre patru luni si opt ani. Niciunul nu a fost vaccinat inainte de infectare.

Nicoleta Daraban, mama: Cu febra, cu tuse, cu varsaturi. Am venit la spital, ni s-a spus ca are rujeola, stam la tratament.

Doina Milos, mama:  Ati reusit sa-l vaccinati? Nu, n-am reusit. Dupa ce ii trece mergem si la vaccinare. De ce nu l-ati vaccinat? Mi-a fost frica ca face febra.

Aceasta mama a simtit ca-i fuge pamantul de sub picioare cand si-a dat seama ca toti cei trei copii de doi, patru si sase ani s-au imbolnavit de rujeola. Mezina a facut o forma mai grava, asa ca este internata in spital.

Andreea Manduc, mama:  Toti trei au rujeola? Da, dar ea a fost mai grav si am venit cu ea la spital.

La copilul mai mare i-a trecut acasa, are patru ani. 4

Epidemia de rujeola a explodat inainte de Craciun, cand numai in judetul Timis s-au intregistrat peste o suta de cazuri. Focarele au aparut in comunitatile in care prichindeii nu au fost vaccinati.

La Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara gradul de ocupare este de peste 100%. Mai multi copii bolnavi de rujeola sunt internati si in saloanele pentru adulti.


Netratata la timp, rujeola poate sa aiba doua complicatii severe: encefalita, cu mortalitate ridicata si pneumonie. Medicii avertizeaza ca cei mai vulnerabili pacienti sunt copiii care sufera si de alte boli precum diabetul, malnutritia sau cei care au un sistem imunitar slabit.

Dr. Virgil Musta, medic Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" Timisoara: Boala se poate evita prin vaccinare. Din pacate, tot mai multa lume nu se vaccineaza.


Dana Spac, purtator de cuvant DSP Timis:  In farmacia noastra sunt 1900 de doze de vaccine ROR. Cu alte cuvinte, vaccin este. La fel in teritoriu, medicii vaccinatori au. Ideea este ca lumea sa isi vaccineze copilasii pentru a nu creste numarul de cazuri.

Boala poate duce la deces! Anul trecut in Romania peste 1900 de copii s-au imbolnavit de rujeola. In noua dintre cazuri, din nefericire micutii au pierdut lupta cu boala.

Citeste si: Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la porci- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI