Imaginile din dronă nu sunt surprinse deasupra unui lac, ci așa arată acum mii de gospodării din comunele în care inundațiile au făcut prăpăd.

Oameni și animale au pierit în ape, iar din case abia dacă se mai văd acoperișurile.

Viitura a măturat totul în calea ei, iar în urmă a lăsat doar lacrimi de disperare.

fată e plecat în italie dar ce i de făcut dar ce i la mine eu nu mai am unde să mă mai culc nu am singur uite stau cu toate m am cine să mă ajute

Optzeci la sută dintre casele inundate nu erau asigurate. La trei zile după dezastru un reprezentant al unei companii de asigurări a venit să evalueze pagubele.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Are câteva zeci de solicitări, toate în aceeași zonă. "Suntem vreo zece colegi în zona asta, suntem împărțiți în trei localități. Astăzi sunt mai multe douăzeci de dosare", spune el.

Problema este că multe dintre case nu sunt construite din materiale durabile și nu pot fi asigurate, altele sunt amplasate în zone considerate de asiguratori drept inundabile.

Sinistrații strigă după ajutor[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Mai multe întrebări îi răscolesc acum pe oamenii care au rămas fără nimic. Cine și când îi va despăgubi, cine le va reconstrui casele, dar și ce se va întâmpla în cazul unei noi viituri?

Guvernanții au stabilit ca familiile sinistrate să primească un ajutor de zece mii de lei, la care se adaugă încă zece mii de lei dacă au un deces.

Alte măsuri vor fi anunțate abia după ce se va stabili proporția dezastrului. Autoritățile caută însă soluții pentru prevenirea altor dezastre.

În județul Galați, în zona Sucurlui zace de zeci de ani un proiect care ar fi putut să îi salveze acum pe oameni.

Este vorba despre un baraj gândit pe vremea comunismului. A fost construit parțial, dar a fost abandonat. Acum, mai marii din Ministerul Mediului promit că vor propune refacerea barajului care ar putea rezolva o parte din probleme.

Oamenii obișnuiți impresionați de drama prin care trec sutele de familii lovite de inundații s-au mobilizat și au început să strângă donații.

În plus, în localitățile afectate sunt și voluntari care ajută oamenii să își curețe casele pline de nămol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si