„Viața este frumoasă, dar numai dacă suntem liberi”, a spus femeia în vârstă de 78 de ani care s-a sinucis asistat duminică în Italia.

Citește și: O femeie a fost găsită spânzurată într-o cameră de hotel din Constanța. Cine a făcut descoperirea macabră

Potrivit sursei citate, Gloria avea cancer în stadiu terminal și ultimul său mesaj a fost transmis presei luni de Asociația Luca Coscioni.

"La vita e bella", ultimele cuvinte ale Gloriei

„Viața este frumoasă, dar numai dacă suntem liberi. Și am fost până la capăt. Mulțumesc”, a spus „Gloria” în mesajul prezentat de Ansa.it.

Citește și: A ajutat zeci de persoane să se sinucidă, dar acum a fost trimis după gratii. "Au băut coktailul morții și au sfârșit în chinuri"

Femeia a fost a doua persoană din Italia care și-a pus capăt suferinței prin sinucidere asistată pe baza „hotărârii Cappato” din 2019 a Curții Constituționale, numită după militantul pentru dreptul la moarte Marco Cappato, făcând permisă sinuciderea asistată în anumite circumstanțe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Doamna „Gloria”, o pacientă oncologică în vârstă de 78 de ani din regiunea Veneto, a murit pe 23 iulie, la ora 10.25.

sinucidere asistata Asociației Luca Coscioni

O nouă sinucidere asistată de Asociația Luca Coscioni în Italia 

[Sursa foto: Tag24]

Libertatea de a alege când să scapi de chinurile bolii

„Gloria” a fost prima persoană din Italia care a obținut de la Casa de sănătate publică livrarea medicamentului și a ceea ce este necesar pentru stoparea vieții sale.

„Gloria” a murit în locuința ei după ce și-a autoadministrat medicamentul letal prin aparatura pusă la dispoziție de compania locală de sănătate.

Procedura de sinucidere asistată medical a avut loc sub supravegherea medicală a Dr. Mario Riccio, consilier general al Asociației Luca Coscioni, care în 2006 l-a asistat pe Piergiorgio Welby și a fost medicul de încredere al lui Federico Carboni, primul italian în urmă cu un an care a solicitat și a obținut acces la euthanasie în regiunea Marche pe 16 iunie 2022.

Veneto, prima regiune din Italia unde poți apela la sinuciderea asistată fără să mergi în instanță

„Este un pas înainte pentru că există o primă regiune în care nu trebuie să mergi în instanță pentru a-ți vedea confirmată libertatea de a alege. Această primă regiune este Veneto. Au mai fost și alți pacienți care au fost nevoiți să întreprindă un proces în instanțe pentru a vedea că se respectă acea sentință a Curții Constituționale cu respectarea libertății de alegere a oamenilor, în lipsa unei legi naționale”, a declarat Filomena Gallo, secretarul Asociației Luca Coscioni.

"In acest moment gandurile noastre sunt alaturi de familia "Gloriei", de sotul ei, care i-a fost aproape pana in ultima clipa", au spus cei de la asociatia umanitara.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Ca pacientă oncologică în fază terminală, Gloria și-a dorit să meargă în Elveția, dar, la aflarea veștii că poate depune o cerere în Italia, a renunțat la ideea de a merge în altă țară pentru că și-a dorit să rămână cu familia până în ultimul moment și să nu renunțe la cei dragi. Și așa a fost.

Compania de sănătate i-a comunicat Gloriei că, în urma verificărilor, aceasta avea toate cerințele stabilite de Curtea Constituțională cu sentința Cappato.

Gloria a fost scutită de un sfârșit pe care nu și l-ar fi dorit, a adăugat Fillomena Gallo, conform Tag24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si