Close sidebar
Close sidebar

Victimele atacului din gara de la Marsilia, doua verisoare originare din Lyon

Cele doua victime care au murit in urma unui atac cu cuţitul la Gara Saint-Charles de la Marsilia, duminica, sunt doua verisoare, in varsta de 20 si 21 de ani, originare din regiunea lioneza, a declarat o sursa apropiata dosarului pentru AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit acestei surse, una dintre ele studia medicina la Marsilia, iar cealalta, vara sa, venise sa o viziteze in weekend.

Atacul a avut loc pe trepte, in apropiere de intrarea principala in gara.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Atacatorul, in varsta de aproximativ 30 de ani, care nu avea documente de identitate asupra sa, a taiat-o la gat pe una dintre victime, iar pe cealalta a injunghiat-o, dupa care a fost impuscat de catre militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle.

Potrivit unor martori el ar fi strigat "Allah Akbar" ("Allah e mare").

Barbatul era cunoscut din cauza savarsirii unor fapte de drept comun, sub mai multe identitaţi, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Secţia antiterorista a Parchetului Parisului s-a seseizat in legatura cu ancheta, deschisa in legatura cu" asasinate in relaţie cu o intreprindere terorista" si "tentativa de asasinat  unei persoane depozitare a autoritaţii publice".

Gruparea jihadista Statul Islamic a anunţat duminica seara, prin interndiul organului sau de propaganda Amaq, ca atacatorul" provine din randul soldaţilor Statului Islamic".

Sectorul Garii Saint-Charles a fost inchis toata duminica dupa-amiaza de catre peste 200 de poliţisti.

Total intrerupt, traficul feroviar a fost reluat parţial duminica seara.

Luni dimineaţa traficul feroviar a revenit la normal in Gara Saint-Charles. SNCF a instituit un numar verde pentru asistenţa psihologica.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI