Victimele câinilor fără stăpân. La zece ani după tragedia din Parcul Tei, o nouă întâmplare a avut loc sâmbătă când Ana în vârstă de 43 de ani a ieșit la alergat în zona Lacul Morii și a fost atacată și ucisă de câini. În urmă cu zece ani, Ionuț a murit tot atacat de câini.  

Familia lui Ionuț a obținut condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare cu executare pentru proprietarul terenului unde se aflau câinii și despăgubiri în valoare de 2,4 milioane de euro.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) spune că nu este singura responsabilă pentru gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public și că are nevoie de susținerea poliţiilor locale de sector și Poliţiei Naţionale, după ce o femeie în vârstă de 43 de ani a fost atacată și ucisă de o haită de câini sâmbătă, pe 21 ianuarie 2023.

Victimele câinilor fără stăpân.

Victimele câinilor fără stăpân. La zece ani după cazul Ionuț Anghel, o femeie a fost ucisă de câini sâmbătă

[Sursa foto: Pexels.com]

Victimele câinilor fără stăpân

În anul 2013, Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani s-a stins din viață după ce a fost atacat de câinii maidanezi de pe un teren privat din Parcul Tei, din Sectorul 2 al Capitalei. Fratele său de șase ani, a fost mușcat de câine de un picior, dar a apucat să fugă la bunica sa pentru a o anunța. Primăria Sectorului 2 susținea la acea vreme că incidentul a avut loc pe un teren care aparținea unei firme private din apropierea Lacului Tei.

Citește și: Declarațiile preotului Crin-Triandafil Theodorescu despre Ana, femeia omorâtă de câini

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Curtea de Apel București l-a condamnat pe propreitarul terenului la trei ani de închisoare cu executare, după ce Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Mai mult acesta a trebuit să plătească suma de 300.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, ca amendă penală și aceeași sumă a trebuit să o plătească și firma pe terenul căreia a avut loc incidentul. Pe partea civilă, instanța a decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, firma și proprietarul terenului să plătească în solidar suma totală de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Anghel (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț), potrivit Hotnews.ro.

Un om de afaceri japonez a fost atacat de câinii maidanezi

În anul 2006 un om de afaceri japonez a fost atacat de câinii fără stăpâni în centrul Bucureștiului. Incudentul de atunci a avut loc în Piața Victoriei, aproape de Guvernul României. 

Japonezul în vârstă de 68 de ani a murit după ce câinii din zonă i-au secționat artera femurală. Bărbatul a pierdut foarte mult sânge și nu a mai putut fi salvat.

Bărbatul afacerist se întorcea acasă pe 29 ianuarie 2006 când a fost atacat de un câine imediat când a coborât din mașină. 

Citește și: Caz șocant în Petroșani! O tânără a fost amenințată cu un cuțit, apoi violată în plină stradă de un bărbat de 40 de ani

Victimele câinilor fără stăpân.

Victimele câinilor fără stăpân. La zece ani după cazul Ionuț Anghel, o femeie a fost ucisă de câini sâmbătă

[Sursa foto: Pexels.com]

Cine este femeia atacată de câini în sâmbătă dimineață?

Ana s-a născut în Baia Mare și locuia în București. A lucrat ca inginer și a studiat medicina veterinară. Mai presus de orice, Ana era și mama unui băiețel care a rămas acum fără un părinte. Culmea, Ana era și angajată a Primăriei Capitalei, unde lucra ca expert în departamentul de mediu. Apropiații au numai cuvinte de laudă atunci când vine vorba despre ea și reușitele pe care le-a avut în comunitate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ana era activist de mediu, iubea natura, animalele și să contribuie la salvarea lumii. Sâmbătă dimineață a iețit la jogging și a murit în timp ce alerga pentru sănătatea ei. Destinul a făcut un joc și Ana a murit în mediul pe care îl iubea, locul unde se simțea în siguranță: afară, în natură, făcând mișcare.

Zona în care Ana a murit este cunoscută pentru situația câinilor fără stăpân și oamenii au depus nenumărate cereri și reclamații pentru câinii fără stăpân, dar și pentru cei cu stăpân, cu carnet de sănătate dar lăsați nesupravegheați.

Citește și: Nicușor Dan, prima reacție după ce Ana Oroș a fost ucisă de o haită de câini în timp ce alerga


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si