Close sidebar
Close sidebar

Victor Ponta: "Domnule Klaus Iohannis, incompetenta ucide şi Guvernul Dvs. e profund vinovat de asta"

Fostul premier Victor Ponta a transmis un mesaj pe Facebook in care denunta incompetenta Guvernului de tehnocrati, iar cel mai intemeiat motiv pentru depunerea unei motiuni de cenzura este dezastrul administrativ generat de intreruperea sistemului electronic de achiziţii publice SEAP.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Dezastrul administrativ generat de întreruperea sistemului electronic de achiziţii publice SEAP, din cauza exclusivă a incompetenţei Guvernului de tehnocraţi, este după părerea mea cel mai întemeiat şi corect motiv pentru depunerea unei moţiuni de cenzură imediat după 15 iunie!

Faptul că întreaga ţară e blocată dintr-o cauza clară de incompetenţă şi delăsare reprezintă o situaţie atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancţioneze (prin moţiune de cenzură, dar şi o Comisie specială de anchetă)!", a scris fostul premier pe pagina de socializare.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro



Victor Ponta explica in postarea sa si de ce Parlamentul trebuie sa sanctioneze Guvernul:

"Transpunerea Directivelor europene privind achiziţiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015. A fost astfel trimis în Parlament sub forma pachetului legislativ în luna Octombrie. În mod absolut firesc în timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea şi obligaţia să pregătească toate actele normative subsecvente privind normele şi procedurile de aplicare! Dar surpriză- când legile au fost adoptate de Camera Deputaţilor şi publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur şi simplu
nu a făcut nimic. Şi astfel Sistemul electronic de achiziţii publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!

Ce înseamnă suspendarea Sistemului!? Toate instituţiile publice din România (şcoli, spitale, primării, alte autorităţi locale, case de bătrâni, pompieri, CNADNR etc.) dar şi cei care eventual doreau să deruleze programe finanţate din fonduri europene au două opţiuni:

1. Nu achiziţionează nimic până pe 15 iunie şi pun lacătul pe toate aceste instituţii- ceea ce clar reprezintă infracţiunea de abuz în serviciu;
2.
Achiziţionează prin încredinţare directă, fără a folosi SEAP- şi deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu.

Doar ca fapt divers, cred că şi ofiţerii SPP care fac coloana de la Bucureşti la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP. Ghinion!

Domnule Klaus Iohannis- INCOMPETENŢA UCIDE- şi Guvernul Dvs. e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs.
personal. Nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele şi cazările dvs. în străinătate nu sunt achiziţionate prin SEAP!",  a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI