Close sidebar
Close sidebar

Victorie istorica pentru nationala de handbal masculin. Asa ceva nu s-a mai intamplat de 8 ani

Naţionala de handbal masculin a României a învins miercuri, la Minsk, la debutul selecţionerului iberic Xavier Pascual Fuertes pe banca tehnică a tricolorilor, reprezentativa Belarus, cu scorul de 26-23 (13-10), în primul meci din grupa a 2-a a preliminariilor CE din 2018.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Excelent rezultatul tricolorilor în prima partidă din preliminariile CE 2018, care a reprezentat şi debutul antrenorului Xavier Pascual Fuertes pe banca tricoloră, în tandem cu Eliodor Voica. Apărarea României şi replierea au fost principalele arme, în timp ce ofensiva a fost greu de contracarat de belaruşi. La final, handbliştii români au încins hora la mijlocul terenului, fiind felicitaţi apoi de antrenorii care se îmbrăţişau.

MVP-ul echipei României a fost declarat portarul Mihai Popescu.

Pentru România au marcat Ghionea 6 goluri, Mocanu 5, Cîntec 4, Ramba 3, Sadoveac 2, Fenici 2, Criciotoiu 2, Csepreghi 1, Negru 1, iar pentru Belarus s-au remarcat D. Rutenka 5 şi Şilovici 4 reuşite.

Din grupa a 2-a mai face parte reprezentativa Serbiei, care se va duela, joi, în deplasare, cu Polonia.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

După partida de la Minsk, echipa naţională se va deplasa direct la Cluj-Napoca, unde duminică, de la ora 20.00, va disputa a doua partidă din grupă cu Polonia, medaliata cu bronz la CM de anul trecut.

Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croaţia.

După etapele din 2 şi 6 noiembrie, celelalte partide se vor juca în 3 şi 7 mai 2017, iar ultimele două runde se vor desfăşura în 14 şi 18 iunie 2017.

România s-a calificat în grupele preliminare după ce a câştigat grupa din turul I cu Italia (28-22, 44-25) şi Kosovo (36-24, 30-16), după care a eliminate Israel în play-off (30-27, 32-21).

Ultima participare a naţionalei masculine tricolore la un turneu final de Campionat European a fost în urmă cu 20 de ani, la ediţia din 1996, când a ocupat locul 9 cu antrenorii Doru

Simion şi Nicolae Munteanu.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Sport
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI