Ziua de 1 mai este momentul ideal pentru un grătar bogat, cu familia și prietenii. În Suceava, la casa solistei de muzică populară, Andreea Popovici, se pregătesc bucate delicoase cu multă veselie și cânt, a transmis Cristina Dorobanțu.

1 Mai în Bucovina

În gospodăria solistei de muzică populară, Andreea Popovici, este zarvă mare. Artista este recunoscută pentru talentele sale într-ale bucătăriei, iar acum pregătește de zor un grătar cu produse tradiționale, cum numai în Bucovina mai găsiți.

Bucuroasă de oaspeți, familia artistei este ospitalieră și dornică să îi bucure și pe alții cu bucatele delicioase, pe care le pregătește cu pricepere șefa bucătăriei, Andreea.

Andreea Popovici- Sigur că pe lângă atâta carne, avem și legumele care dau și culoare, și bineînțeles cumătra mea pregătește cartofii pentru scrijele. Să-mi spui cum să-i tăi mai groși, mai subțiri.

În Bucovina nu există petrecere câmpenească fără renumiții cartofi tăiați subțire și copți pe plită, denumiți, în zona, scrijele. Localnicii îi consumă pe post de gustare sau drept garnitură la un alt preparat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Andreea Popovici- Bineînțeles că bărbatul trebuie să pregătească aici. El este stâlpul casei la Bucovina, el trebuie să pregătească.

Citește și: VIDEO- Valentin Sanfira și Codruța Filip, despre primul cântec religios înregistrat de artist, dar și despre planurile lor de sărbători

Iar în timp ce bărbatul pregătește scrijelele, Andreea își intră în rolul de artista și îi încântă pe oaspeți cu glasul superb și cântecele bucovinene.

Andreea Popovici- Sigur că la noi în Bucovina, mâncarea este temelia așa cum se spune, băutură și prietenie. Iar fară cântare și veselie nicum nu se poate, așa că o să vă cânt o strofă.

La final de pregătiri, Andreea savurează din ochi preparatele aspectoase și se declara încântată de masă îmbelșugată cu care își așteaptă invitații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si