Oamenii de știință din Peru au organizat, vineri, o conferință de presă în care au prezentat rezultatele autopsiei la care au supus două "ființe mumificate", considerate de proveniență extraterestră.

Citește și: VIDEO. Ce spune NASA despre "mumiile extraterestre" din Mexic

Nu sunt extraterestri, spun oficialii din Peru după analizarea a două figurine asemănătoare păpușilor.

Descoperirea anulează credința unor oameni că făpturile bizare provin dintr-un „centru extraterestră sau provin de pe o altă planetă".

"Toate aceste speculații sunt total false”, a declarat arheologul criminalist Flavio Estrada, care a condus analiza.

"Nu sunt de origine extraterestră"

Experții criminaliști din Peru au spus că două figuri asemănătoare unei păpuși și o presupusă mână cu trei degete pe care autoritățile vamale din țara sud-americană le-au confiscat anul trecut dintr-un transport care se îndrepta spre Mexic nu sunt de origine extraterestră.

Experții criminaliști de la procuratura din Peru susțin că obiectele au fost realizate din hârtie, lipici, metal și oase umane și de animale. Sunt practic niște artefacte.

„Concluzia este simplă: sunt păpuși asamblate cu oase de animale de pe această planetă, cu lipici sintetici moderni, prin urmare nu au fost asamblate în vremurile prehispanice”, le-a spus Flavio Estrada reporterilor, potrivit LBC.co.uk.

"Este o fraudă umană, nu o vizită extraterestră"

După o expertiză riguroasă, s-a stabilit că mumiile nu erau ceea ce au pretins pasionații de mistere cu OZN-uri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Expertul Estrada Moreno a explicat că craniul aparține unui mamifer patruped de pe planeta Pământ, în timp ce corpul este format din oase de pasăre.

În plus, s-a descoperit că elementele sunt îmbinate cu lipici sintetic modern, negând astfel presupusa lor origine prehispanică.

„Aceasta este o poveste sau o invenție, în termeni simpli, este o fraudă”, a declarat expertul pentru RPP.

Analiza a fost făcută de experți criminaliști

Analiza a fost făcută de experți criminaliști

Misterul mumiilor din Mexic, încă nesoluționat

Trebuie menționat că două mumii similare au fost prezentate de ufologul Jaime Maussan în Camera Deputaților din Mexic, susținând că ar fi presupuse mumii umanoide.

Ufologul mexican Jaime Maussan a prezentat în toamna anului 2023 în Congresul mexican două „mumii extraterestre” și a declarat de la prezidiu: „Aceste specimene nu fac parte din evoluția noastră terestră”.

Citește și: VIDEO. Două „cadavre extraterestre” dezvăluite în Congresul Mexicului. „Aceste specimene nu fac parte din evoluția noastră terestră”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Un expert NASA declarat că a văzut rapoarte online despre specimenele prezentate în Mexic, despre care s-a spus că ar avea aproximativ 1.000 de ani și au fost conservate în minele de alge din Peru, dar nu are informații complete.

ozn extraterestri

Mumii bizare, în Congresul din Mexic

[Sursa foto: Twitter]

Oamenii de știință au îndemnat guvernul mexican să pună mostrele de specimene la dispoziția întregii comunități științifice internaționale, astfel încât acestea să poată fi examinate și adevărul determinat.

Dan Evans, care este administrator asociat adjunct adjunct pentru cercetare la NASA, a subliniat angajamentul NASA de a trece dincolo de teoriile conspirației și speculațiile la o rigoare rigoare științifică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si