Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. A fost revendicat atentatul sinucigaș din Pakistan, care a dus la moartea a 54 de oameni, inclusiv cinci copii

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat luni responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș cu bombă din Pakistan, care a ucis cel puțin 54 de persoane, inclusiv cinci copii, la un miting de duminică al clericilor pro-talibani, într-unul dintre cele mai grave atacuri din țară din ultimii ani.

Sorin Negru,

Atentatul din Pakistan, revendicat de Statul Islamic


DISTRIBUIE
acest articol

Statul Islamic din provincia Khorasan a revendicat atentatul terorist într-o declarație postată pe site-ul său Amaq, potrivit ABC News.

Citește și: Atac cu explozivi. Șase persoane au murit, iar 14 oameni sunt grav răniți

Potrivit jihadiștilor, atacul face parte din războiul continuu al grupului împotriva formelor de democrație pe care le consideră a fi contrare islamului.

Atentatorul sinucigaș Abdullah al Muhajir, membru al Statului Islamic, apare într-o filmare cu un pistol în mână:

Oficialii pakistanezi au declarat că explozia de duminică a ucis 54 de persoane, inclusiv cel puțin cinci copii, și a rănit aproape 200 de oameni.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

”Un kamikaze din Statul Islamic şi-a detonat vesta explozivă în mijlocul mulţimii, la Khar”, anunţă într-un comunicat organul de propagandă al grupării jihadiste, Amaq.

Acest atentat alimentează temeri cu privire la o perioadă electorală sângeroasă în Pakistan, în care are loc o gravă criză politică după înlăturarea premierului Imran Khan din post, în aprilie 2022.

Guvernul pakistanez urmează să fie dizolvat peste două săptămâni, iar alegeri sunt prevăzute la mijlocul lui noiembrie.

Liderul JUI-F, Fazlur Rehman, un fundamentalist islamist care a promovat în ultimii ani aplicarea shariei (legea islamică), încearcă să se arate mai moderat şi să forjeze o alianţă cu rivalii laici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI