Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - A început forfota în podgorii. Zilierii muncesc cu spor pentru a aduna recoltele din această toamnă

Curge deja primul must de anul acesta. Se întâmplă la stațiunea viticolă Pietroasele din județul Buzău unde se produce tămâioasa cea mai aromată. Zilierii au intrat la cules în vie pentru a aduna strugurii de pe butuci, iar treaba a mers ca pe roate, mai ales că au avut multă voie bună și au întins mesele chiar printre rândurile de vie.

Redactia Stirile Kanal D,

A început forfota în Podgorii [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe culegătorii de struguri din Pietroasele i-am surprins în pauza de masă despre care muncitorii spun că este foarte importantă pentru că le reîncarcă bateriile după primele ore de efort.

Zilierii adună cu spor recoltele de struguri din acest an

Boabele de tămâioasă și busuioacă sunt mult mai mari decât în alți ani. Este constatarea zilierilor care sunt de câteva zile la recoltat. Butucul are mulți ciorchini iar strugurii sunt zemoși. E motiv de bucurie pentru că astfel se pot umple gălețile foarte repede.

Citește și: Sf. Maria Mică 2023. Rugăciunea pe care toți creștinii trebuie să o rostească pe 8 septembrie!

În jur de 40 de zilieri culeg în prima parte a campaniei strugurii din soiurile aromate.

Muncitorii provin din comunele apropiate, iar cei mai mulți sunt pensionari și șomeri.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Culegătorii sunt pontați când descarcă strugurii în bena de la capătul rândului, iar banii se încasează la sfârșit de săptămână. Un muncitor harnic poate culege până la opt sute de kilograme de struguri pe zi.

„Ei sunt remunerați zilnic cu 1,5 lei per găleată, ajungând muncitorii să ia un profit net pe zi de la 180, 190, 200 de lei, chiar și mai mult”.

Specialiștii stațiunii de cercetare viticolă Pietroasele se așteaptă la o recoltă bogată și de calitate. Culesul strugurilor va dura circa șase săptămâni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI