"A fost o strângere puternică, a încercat canibalic să mă muște în zona capului, m-a ferit...", spune deputatul Florin Roman.

Scenele ireale îî au ca protagoniști pe doi foști colegi de partid și prieteni de mai bine de un deceniu: deputații Florin Roman și Dan Vâlceanu au împărțit aceeași pâine în PNL până anul trecut, când Vâlceanu a ales să părăsească barca liberală.

Tocmai de la acest subiect s-a ajuns azi la bătaie. Florin Roman i-ar fi cerut fostului coleg să nu mai stea în băncile PNL, moment în care Vâlceanu s-a înfuriat.

"A avut loc o ieșire nervoasă furibundă a domnului deputat Vâlceanu, o manifestare huliganică. Practic, mi-a pus mâna în gât, m-a invitat afară la bătaie, în afara sălii de plen. Am încercat cât am putut să-l liniștesc și să-l atenționez că se face de rușine", a explicat Florin Roman în fața presei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În câteva momente de la o banală altercație s-a ajuns la scene de canibalism și lovituri pe holurile Parlamentului

"Afară, a fost un moment la care n-ai cum să reacționezi, pentru că nu te poți aștepta. A încercat practic să îmi aplice o mușcătură în zona capului, în zona urechii, zona de sus. M-am ferit, moment în care m-a apucat cu o mână și m-a lovit cu genunchiul în zona nasului.

Tremura în permanență, avea o privire pierdută, fixă, ceea ce mă poate duce cu gândul că domnia sa are și alte probleme", a spus deputatul atacat.

Imediat după incident, câțiva colegii au acordat primul ajutor lui Florin Roman.

Cu șervețelul la nas, deputatul a intrat în sala de plen și a cerut publicarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, dar și sancționarea colegului.

Bătaie sângeroasă între parlamentari[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Cum a fost sancționat deputatul Dan Vâlceanu 

Imediat după bătaie, Dan Vâlceanu s-a făcut nevăzut. El a transmis presei că nu dorește să intre în jocul lui Florin Roman care s-a dus să-și scoată și certificat medico-legal pentru a depune plângere la parchet împotriva sa.

Comisia juridică din Camera Deputaților a aprobat o sancțiune maximă pentru Dan Vâlceanu.

Va avea salariul tăiat la jumătate pentru următoarele șase luni și drept de cuvânt de doar zece secunde în plen timp de trei luni.

Astfel scene grave nu s-au mai înregistrat niciodată în Parlamentul României.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si