Soferii surprinsi pe o sosea din judetul Braila au fost convinsi ca vor fi luati pe sus de furtuna.

O viitura puternica a lovit in aceasta dupa amiaza si satul Tamaoani, din judetul Galati, dupa o rupere de nori. In cateva clipe, strazile s-au acoperit de torente de noroi. Iar in Constanta, oamenii au surprins un vartej amenintator chiar langa sosea.

O ploaie de 4 ore a transformat si strazile din comuna giurgiuveana Gorneni, in rauri. Apa a ajuns pana la genunchi, iar un unele curti chiar si pana la brau.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In curtile curtile acoperite de apa, oamenilor nu le-a mai ramas decat sa-si planga amarul.

Mai multi barbati in toata firea sunt invinsi de natura dezlantuita. Masina din fata curtii e afundata in apa pe jumatate. Oamenii s-au saturat de cata ploaie au vazut.

Disperati ca tot ce au strins o viata se va duce pe apa simbetei, oamenii si-au adunat lucrurile de pret, la un loc.

Dar n-au scapat de inundatii. Pompierii au actionat toata ziua cu motopompele fara sa biruiasca apa.

In Sangeru din Prahova, copilul luat de viitura e de negasit chiar si dupa 4 zile de cautari febrile. Casele au ramas acoperite cu noroi iar pe strazi, te infunzi in mal.

Pentru familia careia apele i-au rapit 3 copii, jandamii au adus astazi ajutoare. Camioane cu mobilier, alimente si apa au fost distribuite si pentru toti cei ramasi fara case dupa potop.

Iar astazi doi ministri au venit sa vada cu ochii lor dezastrul. Ministrul de Interne a reunit dimineata comandamentul de urgenta iar Guvernul a anuntat masuri urgente pentru sinistrati.

Viiturile pot aparea oricand din nou in Prahova. Judetul este sub cod portocaliu de furtuni pana maine dimineata la ora 6. Sunt asteptate vijelii, grindina si ploi care pot depasi chiar si 80 de litri pe metrul patrat.

Probleme au fost azi si in statiunile de pe Valea Prahovei. O ploaie de nici jumatate de ora a transformat aceasta strada din centrul Busteniului intr-un adevarat rau.

Dupa potopul din ultimele zile, militarii si angajatii ministerului de interne au ajutat 200 de oameni. 35 de persoane au fost salvate iar peste 173 evacuate din calea viiturilor. 76 de localitati din 25 judete au fost afectate de vremea severa, fiind inundate sute de case si curti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si