Cad alte capete în scandalul vaccinurilor care ar fi prejudiciat statul. Șeful Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, Andrei Baciu, a demisionat după ce procurorii l-au acuzat oficial de abuz în serviciu. Colega mea, Adina Iliescu are detalii. Bună seara, Adina!, a transmis Cristian Sabbagh.

Acuzat de abuz în serviciu, Andrei Baciu a demisionat

Bună seara, Cristian

Andrei Baciu s-a ferit să vorbească despre scandalul în care e implicat și despre acuzațiile de corupție ce îl vizează în dosarul vaccinurilor. Înainte să ajungă în biroul anchetatorilor însă a anunțat printr-o postare pe rețelele de socializare că-și dă demisia de la șefia Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate la doar 4 luni de când a fost pus în funcție.

Andrei Baciu era secretar de stat în Ministerul Sănătății atunci când guvernul a cumpărat cele două tranșe de doze pe care procurorii anticorupție le consideră suspecte și despre care spun că ar fi prejudiciat statul cu peste un miliard de euro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Anchetatorii l-au anunțat oficial pe Baciu că e urmărit penal pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Aceleași acuzații au fost formulate și față de foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Iar fostul premier Florin Cîțu a fost citat la DNA săptămâna trecută în calitate de suspect de complicitate la abuz în serviciu, a transmis Adina Iliescu.

Citește și: Procurorii DNA au decis începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si