Bebelușul din Iași aruncat de la fereastra apartamentului cuprins de flăcări a murit la spital! Pe surse, apar noi informații legate de această tragedie șocantă. Mama ar suferi de probleme psihice, iar focul ar fi pornit de la o flacără deschisă, spun pompierii. Soțul și mama acestuia au vorbit astăzi cu jurnaliștii despre unele semne de întrebare apărute în dosar. Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!,

a transmis Cristian Sabbagh.

Acuzații de omor și multe semne de întrebare

Salvatorii SMURD, medicii de la pediatrie și cei de la spitalul de neurochirurgie au dus o luptă contracronometru pentru salvarea bebelușului de 4 luni. Timp de 7 ore și 10 minute s-au făcut eforturi disperate.

"El a ajuns la noi într-o stare foarte gravă, critică, după două stopuri cardiorespiratorii resuscitate, a ajuns în comă de gradul 4", a declarat Conf.univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Medicii, obișnuiți cu situațiile extreme, au fost șocați de starea copilului.

"Victor, că așa îl chema pe bebeluș... a luptat până în ultima clipă a veții sale, cu un determinism care ne-a impresionat și pe noi ca echipă medicală. Pot să vă spun, colegii mei care i-au acordat asistență medicală, au făcut tot ce este omenește și medical posibil", a declarat Conf.univ.

dr. Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iași

La 22 și 30 de minute a fost declarat decesul. Mama e internată la un alt spital.

"A fost preluată conștientă, dar în stare de șoc emoțional, cu multiple traumatisme și arsură", a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași

"Gestul șocant filmat de martori a părut o încercare disperată de salvare. Mama și-a înfășurat în mai multe haine copilul, l-a aruncat și apoi a sărit și ea", spun procurorii.

Surse din anchetă susțin însă că zona cuprinsă de flăcări ar fi putut fi evitată fără un astfel de gest care nu trebuie repetat sub nicio formă.

"- Se discuta că ați încuiat-o dumneavoastră în casă. E adevărat?
- Cheile au rămas la ea, avea chei de rezervă. Avea în casă... A găsit poliția chei în casă. Au găsit chei în casă!", a declarat soțul femeii.

El era la serviciu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un alt incident mai vechi ridică însă, alte semne de întrebare în această anchetă extrem de complicată. Fiecare detaliu e analizat acum cu atenție de procurori.

"Ea a venit, înainte de Crăciun, s-o primesc în casă, că a bătut-o. Avea o pată de sânge, cu o căciulă în cap, m-am speriat. Zic: o fi una de pe stradă? Să mă lăsați să intru în casă", a spus o vecină.

Așa ies la iveală alte detalii șocante: la începutul lunii decembrie, polițiști au fost sesizați de un vecin.

Soțul femeii ar fi fost beat și agresiv, motiv pentru care a fost transportat la Institutul Socola. S-ar fi emis și un ordin de restricție împotriva lui, dar victima nu a depus plângere.

Pompierii și criminaliștii au continuat astăzi cercetările în apartament. La fața locului se vede ușa forțată din exterior de militarii care au stins ieri după-amiază flăcările.

Conform pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este folosirea focului deschis în locuință. Poate fi vorba de o lumânare sau alte surse. Anchetatorii nu exclud nicio variantă în acest moment. Ar putea fi un accident sau chiar un incendiu pornit intenționat.

"- Era confuză, a spus doar că a văzut niște pete în dormitor, niște lumini, și atunci a aruncat băiatul, că a izbucnit focul.
- Nu a pus ea focul?
- Nu știm...
- Accidental, v-a spus ceva?
- Nu știm", a spus soacra femeii.

Procurorii au transmis că...

"În acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie", a declarat Elena Pricop, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Mama, în vârstă de 29 de ani, e medic rezident. Surse neoficiale susțin că ar fi avut probleme psihice.

"Niciodată nu s-a plâns, cel puțin nu la mine. Nu mi-a dat de înțeles că ar avea probleme acasă", a declarat Karina Cojocaru, colega mamei.

În caz de urgență, apelați numărul TELVERDE 0800.500.333 destinat victimelor violenței domestice.

Citește și: Cine este femeia care s-a aruncat de la etajul al treilea? Tânăra mamă a încercat să salveze viața ei și a bebelușului după ce locuința lor a fost cuprinsă de flăcări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si