Pelerinajul de Sfântul Dumitru este rai pentru afaceriști. Tot mai mulți vânzători ambulanți își fac loc la baza Dealului Patriarhiei și își întind marfa pe tarabe. Flori, eșarfe, brățări sau tămâie se vând mai ceva decât acatistele, transmite Cristian Sabbagh.

E marfă de Olanda doamnă scumpă, e adusă acuma doamnă!

Oamenii merg și la pelerinaj, dar și la târg

Câte rugi înalță pelerinii la cer, atât de multe flori sunt așezate pe tarabele vânzătorilor ambulanți, adunați la poalele Dealului Mitropoliei.

O afacere care înflorește, acum, la zile de sărbătoare.

Ia uite câți bani am făcut! Milioane, milioane! Ia la tata! Veniți la tata să vă dea marfă de la Olanda!

Marfă este pentru toți mirenii.

Sunt sfințite?... Luați-le si treceți-le dvs la moaște

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului, sărbătorit astăzi. Sute de pelerini au venit să se roage pentru sănătate, fericire

Nu contează că nu-s sfințite. Harul divin poate trece și prin mâna credinciosului. Cumpărători se găsesc, dar profit nu prea.

- Cât ați făcut?

- Nimic! Ce am luat, am pierdut, mi-au luat florile.

Mi le-a confisca, am pierdut 2000 de lei cât am dat pe ele.

Astăzi, credincioșii l-au sărbătorit pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir sau Sfântul Dumitru, așa cum este cunoscut popular.

Mâine sunt așteptați cei mai mulți creștini la pelerinaj, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si