„Este alertă de toxiinfecție alimentară la o școală din Brașov, după ce peste 100 de copii care au mâncat la after-school au început să se simtă rău. Elevii au ajuns la spital cu febră și vărsături, iar 5 au rămas internați, după ce medicii au descoperit că aveau și infecție cu Salmonella.
Autoritățile fac anchete în lanț pentru a se stabili exact cauza îmbolnăvirii, dar și dacă firma de catering a respectat toate măsurile de siguranță”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Alertă de toxiinfecție alimentară într-o școală din Brașov

Cașcaval pane cu cartofi natur și crochete de pește cu morcovi și broccoli. Sunt cele două preparate de la care ar fi pornit problemele de sănătate pentru cei peste 100 de copii care învață la școala din Brașov. Primii elevi au început să se simtă rău de joi, iar până duminică au fost semnalate tot mai multe cazuri cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. 

„Cam 107 copii au spus că prezintă simptome de febră, greață, vărsături. Diagnosticul unora dintre ei a fost viroză, iar la alții enteroviroză”, a explicat directoaerea școlii.
În ultimele zile, pe grupurile online ale școlii au apărut multe mesaje în care părinții anunțau că tot mai mulți elevi se simt rău, iar simptomele erau aceleași. Cătălina a fost nevoită să își ia fata de la școală încă de vineri. 


„Spre seară s-au agravat problemele. Dureri de burtică, dureri de cap, scaune diareice, vărsături și stare de leșin. Copilul a stat două zile în pat, nu s-a ridicat din pat, nu a mâncat aproape nimic. Doi covrigi în două zile. O enterocolită foarte agresivă”, a spus femeia.
Fiica de 9 ani a lui Irinel și a Biancăi a început să se simtă rău tot de vineri seara. Fata a adus acasă mâncarea primită la after-school, iar părinții au simțit că preparatele nu erau în regulă.  

„Ducând la nas bucățica de pește am simțit un miros de stricat, după care am înțeles de ce nu a vrut să mănânce. A început cu dureri de cap sâmbătă dimineață, de burtă, stări de vomă și temperatură”, au spus părinții fetiței.

Citește și: Un restaurant cunoscut din Sectorul 2 al Capitalei, închis temporar de ANPC. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 53.000 de lei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Deși problemele ar fi apărut după ce copiii au mâncat din preparatele primite la școală, firma de catering dă vina pe elevi și cadrele didactice. 
„Pasează responsabilitatea pe școală și pe elevi că nu s-au spălat pe mâini. Nu este vorba numai de un copil, să zicem că nu s-a spălat un copil pe mâini. Sunt atâția copii din clase diferite”, a explicat Ioana, mama altui copil.

„- Excludeți posibilitatea ca aceste probleme să apară de la mâncare?
- Exclus, da. Recepția se face atât cantitativ, cât și calitativ. Verificăm documentele de însoțire a mărfii, certificatul de calitate, avizul, factura și pentru carne luăm și teste de PH”, a motivat reprezentantul firmei de catering.
Rând pe rând, copiii bolnavi au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase, la cel Militar, dar și la Spitalul de Pediatrie din Brașov.

Cinci elevi au mai rămas internați în continuare.
„- Sunt în stare bună, evoluția e bună, deci, sigur că îi ținem acum 2-3 zile pentru că trebuie refăcute, azi s-au luat din nou analize și vom vedea.
-Suspiciunea asta este, toxiinfecție alimentară?
- Suspiciunea asta este, dar confirmarea va fi prin laborator”, a explicat Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Brașov.
Direcția de Sănătate Publică a anunțat că în cazul elevilor internați la spital a fost identificată bacteria Salmonella. Inspectorii DSP Brașov au aplicat și amenzi: 2.000 de lei pentru nereguli descoperite la școală și 10.000 de lei pentru problemele găsite la firma de catering.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si