Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Alertă! Sunt 2 noi cazuri de coronavirus confirmate în România

Alte două cazuri de infectare cu temutul Covid-19 au fost confirmate astăzi în România. O femeie din Timișoara și un bărbat din Maramureș sunt purtătorii temutului virus și amândoi s-au întors recenti din zonele cu focare din Italia.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE- Încă 2 cazuri de coronavirus în România

Bărbatul se simte mai rău, boala afectându-i deja plămânii, spun surse din spital. Îngrijorător e că până să fie testat pozitiv la Cluj, medicii din Baia Mare l-ar fi diagnosticat greșit și l-ar ținut laolaltă cu alți pacienți, astfel că riscul de contaminare e uriaș.

Și femeia din Timișoara s-a dus pe la părinți și pe la prieteni în Lugoj, astfel că în ambele cazuri au fost declanșate ample anchete epidemiologice!

Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre un bărbat din Maramureş, în vârstă de 45 de ani, „în afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia”, care s-a întors în ţară pe 25 februarie fiind bolnav în Italia.

Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi  plecat acasă, apoi a  ajuns în România, a fost internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea. „Este transferat la Boli Infecţioase Cluj, astăzi ne vine confirmarea”, a spus Nelu Tătaru.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie, pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu iar vineri a fost declarată pozitiv. 

„În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună” a spus Nelu Tătaru.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj.

Citeste si: Situație alarmantă: peste 8.200 de elevi din București au fost confirmați cu gripă

După tânărul de 25 de ani din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, apar alte două cazuri.

Citeste si: Iran: Sportiv mort din cauza coronavirusului

Citeste si: Ce se știe despre tânărul care s-a infectat cu coronavirus în România

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Autorităţile au anunţat, vineri, că starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus este bună şi nu prezintă simptome. Tânărul este în continuare izolat la Institutul ”Mate Balş”. În ţară, 182 persoane se află în carantină, iar 8.231 sunt monitorizate la domiciliu. Numărul special pentru informaţii despre coronavirus au a fost apelat, în 24 de ore, de 3.611 de persoane. Şapte dintre cetăţenii români care se mai aflau pe nava Diamond Princess au fost debarcaţi.

”Starea bărbatului din judeţul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) şi aflat în carantină la Institutul Matei Balş din Bucureşti este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală”, a transmis, vineri,  Grupul de Comunicare Strategică. 

Știre în curs de actualizare...

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI