Alexandra Dan este o artistă din generația nouă, cu o voce de privighetoare, ce vine din Bucovina, din comuna Putna, un loc superb unde a făcut primii pași spre o carieră de solistă de muzică populară. Însă, de curând a impresionat publicul cu o altfel de interpretare. Despre muzică, dar și despre ce urmează în perioada următoare ne spune Alexandra care este în acest moment este alături de mine.

Bine ai venit, Alexandra, a transmis Cristina Dorobanțu.

Alexandra Dan cântă frumusețea Bucovinei

- Cânți de la vârsta de 4 ani

Așa este, de la 4 ani. Bunica pot să spun că mi-a insuflat această dragoste față de muzică, în special față de folclorul nostru românesc, a declarat Alexandra Dan.   

- Tu cânți de obicei muzică populară însă cochetezi și cu muzica clasică.

Eu îndrăgesc toate genurile de muzică, însă, la un moment dat, când a venit timpul, am vrut să aprofundez muzica, să-i cunosc mai bine tainele, astfel am mers la conservatorul din Iași unde am observat, la momentul respectiv, că nu există secția specializarea de canto popular. Astfel poate și D-zeu a rânduit să fie așa, am  absolvit Facultatea de Interpretare pe Canto Clasic și iată că, deși la început eram puțin sceptică în ceea ce privește muzica clasică, eu cântând doar folclor până atunci, astăzi, după cinci ani de studiu, pot spun că o îndrăgesc și cine știe,

poate voi cocheta și mai mult cu ea în viitor, a declarat Alexandra Dan.    

- Vreau să știu cine este artistul pe care îl ai ca model, pe care vrei să-l urmezi în cariera ta?

Eu am crescut de mică cu piesele doamnei Sofia Vicoveanca. Ea mi-a fost, îmi este și îmi va fi un model, în primul rând ca artist, dar ca și om.

Este de o modestie așa cum rar îți este dat să vezi astăzi. Deci dna. Sofia este pentru mine un model și-i mulțumesc pentru toate îndrumările pe care mi le-a oferit până acum, a declarat Alexandra Dan.     

- Ești o norocoasă deoarece visul de a canta cu marea noastră artistă, Sofia Vicoveanca, s-a îndeplinit. Ce sentimente te-au încercat atunci când ai cântat alături de dânsa?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Prin duetul cu privighetoarea noastră, a Bucovinei, dna. Sofia Vicoveanca, pot să spun că mi s-a îndeplinit un mare vis de al meu. În momentul în care am primit telefonul respectiv, în care mi se spunea că eu, dintre atâția tineri talentați cât sunt în Bucovina, am fost aleasă de către dna. Sofia să cânt în duet, am simțit o emoție de nedescris, parcă mi s-au tăiat picioarele, mi s-a tăiat respirația, dar și am fost cuprinsă și de o mare, mare bucurie, asta doar la telefon, în platoul de filmare nu mai zic, emoție, bucurie la maximum , a declarat Alexandra Dan.    

- Alexandra, ce-mi spui despre titlurile pe care le-ai obținut de-a lungul vremii. Știu că sunt multe

Am participat la multe festivaluri de folclor, unde am câștigat premii frumoase, cu care mă mândresc. În ultimul an, am fost foarte onorată să mi se confere Ordinul Crucea Bucovinei, cel mai important ordin oferit mirenilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților și vreau să-i mulțumesc din toată inima pe această cale.

Nu oricine primește acest ordin, care nu face altceva, decât să mă responsabilizeze și să mă onoreze, în același timp, să mă ambiționeze să duc portul nostru popular cântecul nostru din străbun mai departe, a declarat Alexandra Dan.    

- Înțeleg că anul acesta vei petrece acasă sărbătorile. Ce tradiții și obiceiurile sunt în zona ta?

Cu mare bucurie, spun că voi petrece sărbătorile acasă. Poate în anii precedenți cântam, dar în acest an voi fi cu familia la Putna. Bucovina este cunoscută pentru tradițiile și obiceiurile pe care le are și care sunt respectate la noi cu sfințenie. Cei mai mici, de la prunci până la cei mai în vârstă merg cu colinda în ajun, în serile de Crăciun, iar noaptea dintre ani la noi este Malanca, mai exact acele dansuri. Dansul ursului, dansul căluților, al caprelor... multe, multe obiceiuri frumoase și, desigur, vă așteptăm în Bucovina atât pe dvs., cât și pe telespectatori și cine a fost o dată, cu siguranță va reveni, a declarat Alexandra Dan.    

- Tu gătești?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Da, m-ați nimerit. Iubesc să-mi petrec timpul în bucătărie, nici nu-l simt când trece, mai ales atunci când este vorba de deserturi, sunt un mare, mare fan, a declarat Alexandra Dan.    

- Care este cel mai mare vis?

Cel mai mare vis al meu... să îmi construiesc o carieră frumoasă, poate voi ajunge și la catedră într-o bună zi, eu terminând și Facultatea de Litere. Desigur, acum depinde și de bunul D-zeu, cum îmi va călăuzi pașii, a declarat Alexandra Dan.   

Citește și: VIDEO- Nadina, artistă desăvârșită. Cântăreața își dezvăluie pasiunile și planurile de viitor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si