Aparatul de aer condiționat este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din casă.

Aerul condiționat a devenit un lux. Românii care vor să facă economie, găsesc soluții inventive pe timp de caniculă

Georgiana Grimm, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Ai, îți permiți. Nu ai, deschizi geamul”,

sunt de părere tot mai mulți români.

Citește și: Șefa „lacomă” a unei fundații caritabile a furat 200.000 euro și a fugit cu ei în Turcia

„Un aer condiționat consumă un kw pe oră. Dacă îl folosim cinci ore pe zi, în fiecare lună, ne costă 150 de lei”.

„E o cheltuială în plus destul de mare. De regulă plătim la 150 de lei. Să dăm încă 200 pe aer condiționat e destul de mult, încercăm să ne limităm”. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ca să nu fiarbă în propria casă din cauza căldurii verii, oamenii caută soluții de răcorire mai ieftine. Draperiile, obloanele sau jaluzelele sunt o metodă bună de a ține razele calde ale soarelui afară. Studiile arată că acestea pot reduce căldura din casă cu 50%. Cei care n-au bani de perdele noi, sunt mai inventivi.

Citește și: VIDEO- Angajații CFR protestează în fața Ministerului Transporturilor. Se doresc salarii mari și aprobarea bugetului la CFR Călători și CFR infrastructură

„Cu o folie de aluminiu, sunt niște folii de aluminiu. Se poate pune foarte bine de gospodine pe geam, dar trebuie să îți placă și întunericul”. 

Iar lista cu modalități de ventilare naturala continuă.

„Să faci curent, deschizi toate geamurile dimineața, după le închizi și se menține răcoarea în casă. Sâmbăta și duminica mai dăm drumul la aer dacă sunt 40 de grade”.

Trucuri și idei care să reducă factura la curent în timpul folosirii aerului condiționat

Cei care vor musai să folosească aparatul de aer condiționat, pot recurge la câteva trucuri ca să mai reducă din factura la curent electric. 

Citește și: O soție de milionar din Dubai se plânge că îî cumpără soțul prea multe lucruri. "Este rău să fii căsătorită cu un om bogat"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„Cu cât temperatura e setată mai jos, cu atât aparatul va consuma mai mult. Orice grad în plus înseamnă o economie de 10% în factură”, a transmis Georgiana Grimm, reporter Kanal D.

Un aparat clasa A consumă cu 50% mai puțină energie electrică față de unul clasa C sau D. Dacă aparatul este montat în bătaia soarelui, consumul va crește cu aproximativ 25%.Temperatura setată nu ar trebui să fie mai mică de 21 de grade. Alegerea unei temperaturi mai mari, 25 de grade, spre exemplu, poate reduce consumul cu până la 20%.

Citește și: Înșelăciune de proporții pe internet: Un bărbat care posta anunţuri pe reţele de socializare, trimitea facturi false prin care cerea avans de mii de lei

Chiar dacă setați unitatea de aer condiționat cu un grad mai cald decât în mod normal, asta vă poate reduce costurile cu până la 10%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si