Fosta captivă a grupării Hamas, Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, a descris modul în care organizația teroristă a dus-o cu motocicleta în Fâșia Gaza pe 7 octombrie.

Ea povestește că a traversat o adevărată „pânză de păianjen” de tuneluri subterane, potrivit Times of Israel.

Citește și: Teroriștii Hamas capturați de armata israeliană au făcut primele mărturii. ,,În Gaza, oricine capturează sau răpește pe cineva, primește recompensă''

„Am fost luată pe sus, cu picioarele pe o parte și cu capul pe cealaltă”, spune femeia aflată în scaun cu rotile. În timp ce era condusă pe o motocicletă, a fost bătută cu bastoane de extremiștii Hamas.

Teroriștii i-au scos ceasul și bijuteriile și apoi au forțat-o să meargă mai mult târâtă pe un câmp, înainte de a ajunge la o rețea de tuneluri, pe care ea a descris-o ca fiind similară cu „o pânză de păianjen”.

"Am trecut prin iad", a povestit fosta ostatică Hamas

Vorbind de la spital, imediat după eliberare, ostatica octogenară a spus că a „trecut prin iad” în timpul capturarii ei.

Ea a suferit vânătăi după ce a fost lovită cu bastoane și a povestit că abia s-a chinuit să respire. 

Ajunsă în captivitate, Lifschitz spune că a trecut printr-un tunel și a ajuns într-o sală mare unde au fost adunați alți aproximativ 25 de ostatici.

Conferință de presă după eliberare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

După aproximativ 2-3 ore, ea și alți aproximativ 4 ostatici au fost duși într-o cameră separată.

„Tratamentul față de noi a fost bun”, spune ea, adăugând că i s-au dat medicamente și mâncare.

Din păcate, soțul lui Lifshitz a rămas captiv în mâinile grupării Hamas. Fiica ei Sharone spune că „este minunat” să-și aibă mama înapoi.

„Mama mea speră foarte mult că toți cei care au fost cu ea se vor întoarce”, adaugă Sharone.

Lifshitz a mai spus că a fost consultată și de un doctor în perioada de două săptămâni petrecută în tunelurile din Gaza. 

De ce a dat mâna cu răpitorii

Întrebată despre conversațiile cu răpitorii, ea spune că „au încercat” să vorbească cu ea despre chestiuni politice, dar ea a reacționat.

„Am spus atunci, fără politică... Nu le-am răspuns [pe politică]. Au vorbit despre tot felul de lucruri. Au fost foarte prietenoși cu noi”, a dezvăluit femeia.

„Ei au avut grijă de toate nevoile noastre; acest lucru trebuie spus la meritul lor”, repetă ea. „Am mâncat ce au făcut ei”, spune ea, descriind mesele cu pita, brânzeturi și castraveți.

Femeia a fost întrebată de ce a întins mâna spre unul dintre răpitori, când a fost transferată către o ambulanță a Crucii Roșii, iar ea a răspuns că au fost tratați cu „sensibilitate”.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Fiica ostaticei, care locuiește la Londra, a declarat marţi pentru BBC că mama ei este "foarte lucidă" şi doreşte să împărtăşească informaţii cu familiile altor ostatici.

Armata israeliană încă aşteaptă să primească ordinul de la guvern de a începe operaţiunea terestră în Fâşia Gaza.

Ministrul Apărării de la Tel Aviv, Yoav Gallant, a declarat luni că Armata se pregăteşte pentru "următorul pas" în Fâşia Gaza, care va consta într-o "operaţie multilaterală pe uscat, pe mare şi în aer".

Pentagonul american și-a exprimat însă rezerve cu privire la planurile de atac ale armatei Israelului în încercarea de eliberare a ostaticilor Hamas.

Ostatica Hamas, dispusă să dezvăluie informații și altor familii

[Sursa foto: Times of Israel]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si