In Romania, analizele sunt gratuite doar cu numele. Adevarul crunt l-a simtit astazi si o femeie din Craiova careia i se cer bani daca vrea investigatii. Plafonul s-a terminat inca din prima zi.

Scenele revoltatoare se repeta si intr-o clinica privata din Bucuresti.

Lipsa banilor taie ca un cutit in ranile crescate deja in sistemul medical.

Citeste si: VIDEO| Copil mort in spital. Parintii acuza medicii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Nu sunt de nici unele in spitale, se plang pacientii, nevoiti sa bata drumurile spre farmacii ca sa cumpere pana si un banal pansament.

Nu mai vorbim, atunci, de medicamente, care au devenit un lux. Ca si antibioticul prescris unei femei care abia iesise de la doctor.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii: Aproximativ 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional sunt provocate de boli cardiovasculare

S-a ajuns aproape de colaps deoarece avem doar 5 milioane de salariati care platesc contributii la sanatate si tin in spate 17 milioane de asigurati.

Adica un angajat plateste contributiile pentru inca trei persoane.

Culmea, tot el plateste cand e vorba de serviciile suplimentare. Adica, acea coplata, recent inventata in sistemul privat, care nu a facut altceva decat sa scumpeasca si mai tare tratamentele.

Ca sa iasa cumva la liman, guvernantii nascocesc alte masuri. Vor sa regandeasca pachetul de servicii medicale gratuite. La unele s-ar putea sa platim in plus, dar e neclar despre ce analize ar fi vorba.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, aflata in vizita la Cluj, a refuzat sa clarifice situatia.

Cu sau fara explicatiile ministrului, Romania ramane tara din Europa cu cele mai multe decese care ar putea fi prevenite.

Iar potrivit unui sondaj facut chiar de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate aproape jumatate dintre pacientii romani nu sunt multumiti de serviciile medicale oferite.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si