„Astăzi, în platoul Știrilor Kanal D, o am invitată pe coregrafa și dansatoarea Anca Niță, inițiatoarea spectacolului <<Hora Sânzienelor>> ”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Anca Niță, despre succesul în dans

Cristina Dorobanțu: Bună ziua, Anca, bine ai venit la noi!

Anca Niță: Bună ziua, bine v-am găsit!

Cristina Dorobanțu: „Hora Sânzienelor” este singurul spectacol în care dansul popular întâlnește dansul contemporan și ambele se îmbină cu elemente acrobatice.

Ce-mi spui despre asta?

Anca Niță: Este un spectacol unic care va avea loc mâine la Sala Dalles și este așteptat de foarte multă lume, este ceva unic, vrem să promovăm România peste tot prin lume și am găsit această metodă modernă.

Citește și: VIDEO- Nicolae Turcu și cei mai buni prieteni. Artistul are o mare pasiune pentru papagali și căței

Cristina Dorobanțu: Este o poveste întreagă la mijloc.

Anca Niță: Este o poveste chiar cu început și final fericit. Ne-am inspirat din folclorul românesc și am combinat elementele în așa fel încât să updatăm totul în anii noștri. Ideea a pornit de la faptul că am făcut dans folcloric foarte mulți ani și am vrut să păstrez multe elemente din dansul folcloric, dar să le stilizez pentru că am mai făcut și dans contemporan și gimnastică.

Cristina Dorobanțu: Care este personajul interpretat de tine în acest spectacol?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Anca Niță: Personajul interpretat de mine este „Sânziana cea Rea” și cred că o să surprind prin acel dans care o să capteze atenția publicului.

Cristina Dorobanțu: Cine mai face parte din distribuție?

Anca Niță: Din distribuție fac parte Rebeca și Dima care sunt campioni mondiali la Aerial și Pole dance și Costel Enache care este un interpret extraordinar cu naiul, Oana Sterie, avem flaut, voce și dansatorii fetno care sunt extraordinari.

Cristina Dorobanțu: Cum se va desfășura totul?

Anca Niță: Noi suntem într-o febră a emoțiilor în aceste zile. Suntem pe ultima sută de metri și parcă ne mai gândim că aici trebuie să mai adăugăm ceva, deci suntem într-o stare de emoție, dar, sperăm pozitivă. Vom vedea, suntem foarte emoționați, dar știm că publicul este alături de noi, fiindcă avem sala plină, spre bucuria oricărui artist, asta este ceea ce ne dorim și totul se va desfășura într-o poveste în care avem și povestitor, este ceva original și sperăm să placă întregului public.

Cristina Dorobanțu: Anca, tu ești dansatoare, ești coregrafă și ți-ai început cariera cu gimnastica ritmică.

Anca Niță: Da, am început la vârsta de 5 ani să practic gimnastica ritmică de performanță, apoi am trecut la partea de dans. Este foarte ușor din gimnastică ritmică să treci în stiluri de dans și m-am îndrăgostit iremediabil de dans și toate acestea se datorează mamei mele care a fost gimnastă de performanță, chiar campioană națională la gimnastică artistică și m-a dus să vadă dacă îmi place și apoi eu am preluat.

Îmi place foarte mult, asta este viața mea practic.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

Cristina Dorobanțu: Deci mama te-a îndrumat.

Anca Niță: M-a îndrumat și a făcut foarte bine că m-a îndrumat, chiar și atunci când trebuia să am un job la birou, de exemplu, ea m-a sfătuit să fac exact ce îmi place, căci dacă faci ceea ce îți place sigur îți iese. Nu contează domeniul.

Cristina Dorobanțu: Ce-ți spune mama, acum, când te privește?

Anca Niță: Este foarte mândră, bineînțeles, și este foarte bucuroasă că nu am încetat să iubesc ceea ce fac și că în continuare muncesc din greu, dar se vede că sunt satisfacții pe măsură și felul meu de a fi este unul care îi dă o stare de bine.

Materialul complet îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si