Femeia ucisă de neglijență era internată de trei săptămâni în secția de terapie intensivă a spitalului Victor Babeș- intubată și ventilată mecanic. Era în stare gravă- dar existau speranțe ca ea să-și revină. Toate au fost însă spulberate aseară- când una dintre colegele ei de salon a pierdut lupta pentru viață. Atunci- medicul de gardă le-a dat ordin asistentelor să deconecteze pacienta decedată de la aparate ca trupul să fie dus la morgă de către brancardieri.

Nu se știe din ce motive- aceștia din urmă au ajuns primii în salon și unul dintre ei a trecut la fapte. Doar că a confundat paturile- spun cei din spital- astfel că a fost detubată pacienta care încă trăia. Au fost suficiente câteva minute în care bolnava a stat fără aer ca să se stingă și ea!

Pacienta deconectată de la aparate de brancardier s-a stins în câteva minute. Este anchetă

„Doar câteva minute le-a luat asistentelor sa ajungă in salon după ce brancardierul a deconectat-o pe pacienta. Medicii de garda au fost chemați și s-au început manevrele de resuscitare, dar in zadar. Cu toate astea, doua ore au așteptat cadrele medicale pana au decis sa sune la 112”, relatează reporterul Kanal D.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„E ceva de strigat la cer ce s-a întâmplat!
Viața omului să o confunzi...
Cum să treci cu vederea așa ceva... e viața unui om!
Ne e frică să mai avem pe cineva în spitale!”, spun îngroziți oamenii.

Grav e că brancardierul nu are voie să facă detubări- ci doar pesonalul specializat- adică asistenți și medici. Însă anchetatorii cred că nu e prima oară când se întâmpla asta la Victor Babeș- de vreme ce bărbatul a făcut-o fără să clipească. Ba mai mult- ca să se apere la audieri- a povestit că ambele paciente ar fi avut fețele acoperite cu un cearșaf- de aceea le-ar fi confundat. A fost supus și alcooltestului după groaznicul incident și s-a dovedit că era cu capul limpede când a comis gestul fatal.

Specialiștii în ATI spun că doar un cadru medical poate deconecta un pacient

„Trebuie sa fie prezent și cadrul medical, in momentul in care un pacient e transferat la morgă este insoțit de un cadru medical care se ocupă de toate detaliile legate de identificare!
Doar asistenta medicală, in tură, care a avut pacientul in grijă. Dacă medicul a constatat decesul poate face acest gest, dar nu un brancardier. Nu e cadru medical”, spun specialiștii în ATI.

În spital a început o anchetă internă- iar Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a trimis, astăzi inspectorii DSP la Victor Babeș- unde până și managerul s-a crucit când a aflat de o asemenea grozăvie!
„Pacienta era internată din 25 nov, 65 ani, covid pozitiv! In momentul accidentului erau 6...

8 persoane în cadrul ATI”, spune managerul spitalului.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Trupul pacientei a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie- iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. În urmă cu două ore a ajuns la audieri brancardierul- în calitate de suspect. Nu a vrut să spună nimic- iar surse judiciare susțin că ar putea să iasă încătușat după interogatoriu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si